GÜNDEM

Meyve yemek artık lüks

Günden güne derinleşen ekonomik kriz, vatandaşın önceliklerinin değişmesine sebep oluyor.

Meyve yemek artık lüks
20-08-2023 15:40
20-08-2023 15:01
BATMAN
Google News

Pazar esnafı vatandaşın meyve tezgâhlarına yaklaşmadığını belirtirken, vatandaş da artık meyve yemeyi lüks olarak görüyor. Sebze-meyve fiyatlarında her geçen gün artış yaşanıyor. Alo Tevşo Semt Pazarı’nda meyve tezgahları eskisi gibi ilgi görmüyor.

SEBZE FİYATLARI DA YÜKSEK

Pazarlarda sebze fiyatları da yükseliyor. Patatesin kilo fiyatı 17 liraya yükselirken, çarliston biber  15 liradan alıcı bekliyor.

“BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİM”

Alo Tevşo Pazarı’nda patates tezgâhı açan pazar esnafı Şehmuz Turgut “Gidişat hiç iyi değil. Patates 17 lira oldu. Gelen giden yok. Fiyatları gören vatandaş uzak duruyor. Ya da patatesin temel gıdalardan biri olması sebebiyle mecburen 1 kilogram alarak tezgâhtan ayrılıyor. Örneğin, dün bir marketten 3 kilogram yoğurt aldım 67 lira ödedim. 2 paket çay aldım. En fazla bir tane alabilirsiniz dediler, birini bırakmak zorunda kaldım. Bu yaşıma geldim böyle bir şey görmedim. İnşallah düzelir her şey bir an önce” dedi.

“VATANDAŞ PAZARDAN UZAKLAŞIYOR”

Esnaf, “Aslında sebze meyve fiyatları geçen yıla göre düştü bile. Kavun satıyorum kilogramı 15 TL’den. Geçen yıl bu zamanlarda bu fiyata alamazdın. Ama yine de satılmıyor. Çünkü benzin zamlı, mazot zamlı. Peynir zamlı, süt zamlı. İnsanlar diğer ihtiyaçlarını zaten pahalıya temin ettiği için meyve yemesek de olur diyor. Bu sebepler vatandaşı pazardan uzaklaştırıyor” dedi. (Ubeydullah Baş)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
6 Mayıs 2024 e-gazete