GÜNDEM

MEYVECİLERE 3.3 MİLYON TL BÜTÇE AYRILDI

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen Meyveciliği Geliştirme Programı kapsamında çiftçilere meyve bahçeleri çevre ihata sistemleri dağıtıldı.

MEYVECİLERE 3.3 MİLYON TL BÜTÇE AYRILDI
24-06-2016 20:44
Google News

Gercüş’te düzenlenen dağıtım törenine Batman Yatırım Destek Ofisi Uzmanı İbrahim Erin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Teknikeri Mehmet Birlik, Müteahhit Firma Yetkilisi İhsan Oğuz ve destek almaya hak kazanan Gercüşlü çiftçiler katıldı. Törende 10 çiftçiye toplam 12 bin metre tel örgülü kafes çit, 18 bin metre gergi teli, 2.268 adet demir köşebent direk, 10 adet demir bahçe kapısı ve 10 adet görünürlük tabelası dağıtıldı. Programın amacının ise Batman’da meyve bahçesi sayısını artırmak, çiftçilerin tarımsal gelirini yükseltmek ve meyveciliğin gelişmesini sağlayarak Batman ekonomisine katkıda bulunmak olduğu belirtildi.

YÜZDE 75’İ AJANS TARAFINDAN DESTEKLENECEK

Meyveciliği Geliştirme Programı’na ilişkin yapılan bilgilendirmede, Batman'da dağıtılan meyve fidanları, damla sulama sistemleri ve çevre ihata sistemleri maliyetinin % 75’inin Ajans tarafından hibe ile destekleneceği açıklandı. Batman'da uygulanan projelerin toplam bütçesinin, 3,3 Milyon TL olduğu, program sonucunda Batman ve ilçelerinde yaklaşık 5 bin dekar alanda 272 çiftçiye fıstık, ceviz ve üzüm bahçeleri tesis edilmiş olacağı ifade edildi. (Atilla İhsan Atay)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete