GÜNDEM

MEZARLIKLAR YANIYOR

Kent merkezinde bakımsız kalan mezarlıklar sık sık tepkilere neden olurken, ilçelerdeki mezarlıklarda çıkan yangınlar da vatandaşlara pes dedirtti.

MEZARLIKLAR YANIYOR
22-07-2015 20:42
Google News

Mezarlıkların bakımsız ve ilgisiz kaldığı Batman’da vatandaşlar, mezarlıkların ağaçlandırılmasını ve bakım yapılmasını istiyor. Mezarlıklara giden yolların da sorunlu olduğuna dikkat çeken vatandaşlar “Batman’da mezarlıkların durumu içler acısı. Her biri birbirinden bakımsız ve düzensiz. Mezarlarımızın başına diktiğimiz ağaçlar her zaman yakılıyor, mezarlarımız ateşe veriliyor, mezar taşları parçalanıyor. Düzensizce kazılan mezarlar yüzünden yürüyebilecek bir yol bile kalmamış. Belediyeyi göreve, halkımızı da bilinçlenmeye çağırıyoruz. Mezarlıklar dinimizde ve toplumumuzda önemli bir yere sahip. Bu şekilde görmek bizi mutsuz ediyor” dedi.

KOZLUK’TA ÜÇ MEZARLIKTA YANGIN ÇIKTI

Kozluk’ta bulunan mezarlıklar ise son günlerde yangın haberleri ile gündeme geliyor. Yeni Mahalle’de bulunan mezarlık yangınından sonra İslambey Mahallesi’nde bulunan mezarlık da cayır cayır yandı. Nedeni henüz bilinmeyen yangına mahalle sakinleri ile itfaiye ekipleri müdahale etti.  Güçlükle kontrol altına alınan yangın, ilçe halkının tepkisine neden oldu. İlçe halkı, mezarlıklarda bekçi bulundurulmasını istedi. (Yusuf Kavak)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete