SİYASET

MHP alanı terk etti

MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) Batman İl Başkanlığı, Atatürk Parkında düzenlenen 15 Temmuz etkinliği için, yaklaşık 500 gençle il binasının önünden alana kadar sloganlar eşliğinde yürüdü.

MHP alanı terk etti
16-07-2022 14:40
16-07-2022 14:41
Google News

Ancak 15 Temmuz etkinlikleri için ayrılan alana sadece İl Başkanı Kerem Demir’in alana alınacağı ve diğerlerinin alınmayacağının söylenmesinin ardından, ortam bir anda gerildi. Yüzlerce gencinin alana alınmamasına bir anlam veremediğini belirten MHP Batman İl Başkanı Kerem Demir; “Günlerdir Valilik Özel kalem Müdürlüğü bizleri arayarak katılımın yüksek olması için bizlerden rica ettiler. Bizlerde geçen yıl 350 kişi ile katılım sağladığımız 15 Temmuz etkinliklerine bu yıl sayımızı artırarak 500’ze çıkardık. Alana Sayın Valimiz Ekrem Canalp ile birlikte girdik. Ancak arkama baktığım zaman emniyet güçleri eşim başta olmak üzere hiçbir gencimizi alana almadıklarını gördüm. Protokolde yaklaşık 15 dakika ayakta kaldıktan sonra alanı terk ettim. Ancak gençlerimizin alana alınmamasının söylenmesini samimi bulmuyor ve bunun arkasındaki art niyetlilerin açıklanmasını istiyoruz. Atatürk parkına güvenlik şeridinin ayrıldığı alan en fazla 500 kişiye yetecek vaziyetteydi. Alanı doldurmaktan korkanlar, bizim gelişimizden rahatsız olmuşlardır. 15 Temmuz protokol üyelerinin değil, halkın destanıdır. Halkın olmadığı bir yerde biz olmayız. 15 Temmuz gecesinde MHP teşkilatlarımız 81 il genelinde onlarca şehit ve gazi vermiştir. Şehitlerimizin ve gazilerimizin hatıralarına ve emanetlerine sahip çıkmak bizim asli görevimizdir. 15 Temmuz resmi bu anma programı olsa da, bunun asıl kahramanları halktır. Kimse bizim vatan, bayrak, toprak ve bölünmez bütünlüğümüz üzerinde söz söyleyecek haddinde değildir. 15 Temmuz’da 81 ilde MHP olarak destan yazmışızdır. Sayın Valimizden ve bu organizasyonu yapanlardan bir açıklama bekliyoruz. Bizim bütün gençlerimiz ve üyelerimiz, birer 15 Temmuz kahramanıdır.” diye konuştu. MHP Batman İl Başkanı Kerem Demir, 15 Temmuz hain darbe girişiminde alanlarda olmayanların bugün protokolün en ön saflarında da yer aldığını da altını çizdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Haluk2772
Haluk2772 2 yıl önce
Bu MHP ye yapılan bilinçli ve planlı bir müdahaledir.cumhur ittifakına yapılmış bir darbedir. Emri kim verdiyse ortaya çıkarılmalı
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete