EĞİTİM

MİDESİ, BÖLGE HASTANESİNDE KÜÇÜLTÜLDÜ

Şeker ve yüksek tansiyon rahatsızlığı ile Batman Bölge Devlet Hastanesine başvuran 48 yaşındaki Nuran Akaryalı, Genel Cerrah Kliniğinde Op. Dr. Vedat Deniz, Op. Dr. Barış Türker, Op. Dr. Yılmaz Akyüz ve Op. Dr. Süleyman Öden tarafından Laparaskopik Sleeve Gastrektomi (mide küçültme) Ameliyatına alındı.

MİDESİ, BÖLGE HASTANESİNDE KÜÇÜLTÜLDÜ
07-11-2016 22:44
Google News

2 HAFTADA 9 KİLO VERDİ

Yıllardır kilo problemi yaşayan ve birçok diyet programına rağmen fazla kilolarından kurtulamayan hasta, 4. gün sağlıklı bir şekilde taburcu edildi, 2 haftada ise 109 kilodan 98 kiloya düştü.

“AMELİYAT İÇİN BİZDE KARAR KILDI”

Başarılı operasyona ilişkin bilgi veren Op. Dr. Vedat Deniz “Obezite estetik bir sorun değil, hastalık olarak kabul edilmektedir. Obezite cerrahisi, vücut kitle indeksi 35’in üstünde, şeker hastalığı, yüksek tansiyon, kan yap oranı olan ve 6 ay–1 yıl kadar bir süre bir doktor gözetiminde diyet, egzersiz ve medikal tedavi uygulandığı halde kilo verme hedefine ulaşamayan hastalara öneriliyor. Cerrahi girişimlerle hastalarda %50–80 oranında kilo kaybı oluyor. Hastamız daha öncesinde birçok sağlık merkezlerine gitmiş. Ameliyat için bizde karar kılan hastanın ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete