TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Midyat Belediyesinde Ek Protokol Sevinci

Midyat Belediyesi ile Hak-İş'e bağlı Hizmet-İş Sendikası arasında imzalanan toplu sözleşmede, ek protokol imzalanarak çalışanlara zam yapıldı.

Midyat Belediyesinde Ek Protokol Sevinci
26-02-2024 16:03
Google News

Midyat Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen imza törenine, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Hak-İş Mardin Şube Başkanı Aziz Adıbelli, AK Parti Midyat İlçe Başkanı Atilla Yarış ile belediye çalışanları katıldı.

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Belediye işçilerinden çok memnun olduğunu, 2019 yılından 2024 yılına kadar 5 yıllık sürede Belediyenin yaptığı bütün hizmetlerde hepsinin emeklerinin çok olduğunu ve hepsine ayrı ayrı teşekkür ettiğini söyledi.

Başkan Şahin şöyle konuştu: “Midyat Belediyemize ait Personel Şirketi Bünyesinde çalışan 182 kadrolu işçimizin maaşlarında yaptığımız iyileştirme ile kamuda çalışan en düşük memur maaşı seviyesine getirip Mardin’deki tüm belediyeler arasındaki en yüksek düzeye taşıdık. Hayat şartlarını hepimiz biliyoruz. İnşallah hem hükümetimiz, hem biz Belediye olarak hep yanınızda olduk, durmaya devam edeceğiz. Bundan sonraki süreçte de inşallah aklıselim davranıp önümüzdeki seçimlerde yine sizlerle beraber aynı şevk ve heyecanla Midyat’ı daha yükseklere taşıma arzusundayız. Bu süreçte bizlere düşecek ne varsa her zaman için siz emekçi kardeşlerimizin hem ilçe Başkanımız hem ben yanınızda olduğumuzu belirtmek istiyorum.” Dedi.

Kültür Merkezi önünde ek protokol imzası için bekleyen belediye personeline konuşan Başkan Şahin, müjdeli haberi vererek işçileri salona davet etti. Ve günün anısına fotoğraf çekerek, imza törenine için salona geçti.

Çevre il ve ilçelerde yaptıkları ücretlere bakarak değerlendirdiklerini kaydeden Şahin, “Bugün Midyat Türkiye'nin ve dünya gündemine geliyorsa sizlerin emeğine olduğuna inandığım içindir. Onlardan farklı bir şey yapacağız inşallah. Çünkü sizlerin katkısı çoktur. Siz emekçi kardeşlerimizin Midyat’ı bu seviyelere taşıdı. Ben bu vesile ile tekrar sizlere teşekkür ediyorum.” Dedi

AK Parti İlçe Başkanı Atilla Yarış ise, “Midyat bugünlere geldi ise sizlerin gayreti ile geldi. Ben sizlerin adına Başkanımıza sizleri kırmadığını için sizlerin adına, ilçemiz adına teşekkür ediyorum.

Hak İş Mardin ve Hizmet İş Şube Başkanı Aziz Adıbelli’de, Midyat Belediye Başkanımız elini taşın altına koyduğunu kaydederek, “Başkan Şahin’den, Midyat Belediyesi Personel Limited Şirketi bünyesinde çalışan emekçi kardeşlerimize ek protokol yapıldı. Maaşlarında yapılan iyileştirme ile Mardin’deki tüm belediyeler arasındaki en yüksek seviye düzeyine geldi. Ek protokol büyük bir sevinç ile karşılandık. Bu iyileştirmenin mimari olan Belediye Başkanı Veysi Şahin ve yönetimine teşekkür eder çalışmalarınızda kolaylıklar dileriz. Tüm emekçi kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyoruz.” Dedi.

Midyat Belediyesi Baş Temsilcisi ve Hizmet İş Midyat temsilcisi Atilla Aslan ise, Bugün Belediyemiz personel şirketinde bulunan 182 işçi için zam müjdelendi. Başkanımız göreve geldiği günden beri bize yaptığı bu beşinci zam. Şu znda personelimizin maaşı en düşük memur maaşı olan 32 bin 500 buldu. Başkanımıza bize yaptığı bu ek zamlar için teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.” Dedi.

Belediye Personel şirketinde çalışan 182 işçi için yapılan ek zam kararına sevinerek, davul-zurna eşliğinde halay çekti. Başkanı çiçeklerle karşılayarak sevinçlerini gösterdi. Belediye işçileri daha sonra aileleri ile birlikte Cumhuriyet Bulvarı üzerinde bulunan Recep Tayyip Erdoğan’a yürüdü. Burada da Belediye Başkanı Veysi Şahin, Hak-İş Mardin Şube Başkanı Aziz Adıbelli, AK Parti Midyat İlçe Başkanı Atilla Yarış ile belediye çalışanları ve aileleri ek zamma sevinerek birlikte halay çekti. İşçiler ve gençler daha sonra birlikte SKM Bürosu önüne kadar yürüyüşe geçti.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete