HALKIN SESİ

MİKROFONUMUZ SASON HALKINDA…

Mereto Dağı eteklerinde kendine yer edinen Batman’ın Sason İlçesi, balı, çilek ve ceviziyle adından sıkça bahsettiriyor.

MİKROFONUMUZ SASON HALKINDA…
15-08-2017 21:38
Google News

Bu hafta Halkın Sesi Köşemizde kentimizin önemli ilçelerinden biri olan Sason’da yaşanan gelişmeleri masaya yatırdık. Sonsöz Gazetesi olarak mikrofonumuzu ilçe sakinlerine uzatarak “Sason’da mevcut sıkıntılar nelerdir?” sorusunu yönelttik. Bakın Sason halkı, ne tür cevaplar verdi?

“YOL SORUNU GİDERİLMELİ”

İlçede elle tutulur pek sıkıntı bulunmadığını belirten ilçe sakinlerinden Recep Kandemir,Sason’da genel anlamda ciddi sıkıntılar yok. İnsanlar huzurlu şekilde yaşıyor. Devletin hizmetlerinden memnunuz. Sadece yol sorunu var. İlçenin yolları genişletilip düzeltilirse, insan sirkülâsyona artar, satışları artan, esnaf da çiftçi de rahat eder. Belediye Başkanımız, geçtiğimiz hafta parti değişikliğine gitti. Bu değişikliği önemsiyoruz. Artık belediye çalışmaları, katlanarak devam edecektir. Çünkü eskiden belediyenin elinde imkân yoktu. Şimdi imkânlar artacak ve inanıyorum ki ilçemiz, yatırıma doyacaktır” dedi.

FESTİVALLER İLÇE TANITIMI İÇİN ÖNEMLİ

İlçe sakinlerinden Mehmet Yalçın, tarım alanında Sason’un daha çok gelişmesi gerektiğini savunarak “Sason, tarım alanında daha çok geliştirilmeli. Çiçek balı, sarımsak, çilek, ceviz… Bütün tarım ürünlerimizle ilçenin adını daha çok duyurmalıyız. Bu ürünlerde rekolte olarak bölgede 1. sıradayız. Ancak ürünlerimizin tanıtım ve pazarlamasında iyi bir yol kat edemedik. Tanıtım ve pazarlama ile ilçe olarak tarımsal alanda daha fazla ön plana çıkabiliriz. Son zamanlarda bal ceviz festivalleri düzenleniyor. Bu tür organizasyonlar oldukça önemli ama daha fazla yaygınlaştırılması gerekiyor. Bu konuda yerel yöneticilerimize çok iş düşüyor. Bu girişimleri sağlayan yöneticilere sonsuz destek sağlayacağız” diyor.

“DEVLET BİZE İŞ-AŞ VERİYOR”

Devletin gençlere iş imkânı sunduğunu dile getiren ilçe sakinlerinden Yalçın Lenkİlçemizde son yıllarda devletin de desteği ile gençler korucu oluyor. Gençlerin başıboş gezmek yerine vatana ve millete hizmet etmeleri, sevindirici. İlçemizde daima birlik ve beraberlik hâkimdir. Bu birlik ve beraberliği, birçok yerde bulmak imkânsız. İlçemiz, dağlık ve engebeli bir yerde kurulduğu için yerleşim yerleri de dağınık yayılmış. Tabi bu durum fiziki şartlar altında ilçenin gelişmesine bir engel olmasına rağmen buradaki yerel yönetimler daima hizmetten yana tavır sergileyerek az da olsa ilçenin gelişmesinde büyük katkı sağlamışlardır. İlçede yetiştirilen tarım ürünleri olsun dünyaca ünlü balımız olsun adımızdan sıkça bahsettireceğiz. İlçemize daha iyi hizmetler geleceğinden şüphemiz yok. Çünkü Sason halkı bunu hak ediyor” diyor.

“YERLİ ÇİFTÇİ ZOR DURUMDA”

İlçe sakinlerinden Abdulsamet Şahin, yerli çiftçinin zor günler geçirdiğini belirterek “Tarlalarımızda yetiştirdiğimiz organik ürünler, eskisi gibi rağbet görmüyor. Tarlada 50 kuruşa dahi salatalığımızı satmakta zorlanırken, pazarlarda bu salatalığa 1.50 TL değer biçiliyor. Bu da çiftçinin, tükenmesine, başka işlere yönelmesine sebep oluyor. Eskiden hayvancılık yaygınken artık belli nedenlerden dolayı vatandaşlar hayvancılıktan koptu. Şimdilerde ise iş için batıya gidenler var. Batıda çalışmak istemeyenler de ya korucu oluyor ya esnaf ya da çiftçi. Bunun dışında ciddi problemlerimiz yok. İlçenin huzuru yerinde. Herkes birbirini tanıyor, değer veriyor. İşsizliğin azaltılması için daha çok yatırım istiyoruz. Yatırım olunca üretim de olur” diyor.

“ALTYAPININ İYİLEŞTİRİLMESİ GEREKİYOR”

İlçede altyapı sorunun giderilmesi için girişimlerin artırılması gerektiğini dile getiren ilçe sakinlerinden Reha Yalçınİlçede altyapı sorunu var. Altyapının iyileştirilmesi için belediyeye görev düşüyor. Tabi bu sorunu gidermek oldukça zor görünüyor. Alt yapının yanı sıra imar konusunda da sıkıntılar var. Bu konuda belediyemizin bazı girişimlerinin olduğunu duyduk. Bu, sevindirici bir gelişme. Belediyemizin, ilçe için elinden geleni yaptığını biliyoruz. İşsizlik konusunda da ciddi bir sıkıntı yok. Herkes bir şeylerle uğraşıyor. Kimi gurbette çalışıyor kimi de korucu olmuş. Genel anlamıyla Batman’ın en huzurlu ilçesiyiz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete