GÜNDEM

MİLLET BAHÇESİ, TOPLU TÖRENLE AÇILDI

Batman Millet Bahçesi’nin resmi açılış töreni, canlı yayında Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın katıldığı törenle yapıldı.

MİLLET BAHÇESİ, TOPLU TÖRENLE AÇILDI
05-06-2020 20:11
Google News

 

16 Mayıs Şehir Stadı Alanı’na inşa edilen Millet Bahçesi, canlı yayında yapılan toplu açılış töreniyle açıldı. Törene Vali Hulusi Şahin, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ve AK Parti Batman İl Başkanı Akif Gür Batman Millet Bahçesi’nden, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakanlar ise Ankara’dan katıldı. 

ERDOĞAN’DAN ÖVGÜ
Törende Batman Millet Bahçesi’nin görüntüleri paylaşılırken Cumhurbaşkanı Erdoğan “Maşallah, Batman herhalde Batman olalı böyle yer görmedi." Vali bey, bundan sonra bu çocukları en ideal şekilde vatanına, milletine sadık şekilde yetiştirmemiz gerekiyor. Birinci derecede görev size ait” dedi.

BATMAN’IN EN BÜYÜK PARKI OLDU
Vali Şahin ise “Sayın Cumhurbaşkanım tüm mücadelemiz bu yönde. Batmanlılar bu hususta çok hassas. Burası yürüyerek 150 bin nüfusun ulaşabileceği, şehrin kalbinde bir lokasyonda. Çok güzel sonuçlar alıyoruz. Bu eser de onu taçlandıran bir parça oldu. Burada ekonomik değerini kaybetmiş stadyum ve kapalı spor salonu vardı. Zatı âliniz de burada daha önce miting yapmıştınız. Tamamen betondan, yok olmuş bir yerdi. Bugün ise binlerce insanımıza hizmet verebilecek şekilde dizayn edildi. Bir sene gibi kısa bir sürede yapıldı. 38.900 metrekare ile Batman’ın en büyük parkı oldu. Batmanlılar size şükranlarını arz ediyor” dedi.

ERDOĞAN, KÜLLİYEYİ SORDU
Cumhurbaşkanı Erdoğan, canlı yayında “Orada yapımına anlaştığımız, referans olduğumuz bir külliye vardı, ne durumda?” diyerek, Necat Nasıroğlu Külliyesini sordu.
Vali Şahin “Bir mahkeme safhası vardı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız yeniden imarını hazırlıyor. Firma hazır. Beton dökme aşamasında. Şu anda bir sorun görünmüyor. Orası 100 bin metrekare yani 100 dönümlük alan. Çevre ve Şehircilik Bakanımıza arz etmiştim. İkinci Millet Bahçesini de külliyenin etrafında, yeşil alanda yapmayı planlıyoruz” dedi.
Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a hitaben, “Murat Bey bunu not alalım” dedi. Konuşmalardan sonra Vali Şahin ve Milletvekili Özdemir, kurdeleyi keserek Millet Bahçesinin açılışını yaptı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete