GÜNDEM

Millet bahçesi ve kent meydanı projesi hazır

Batman’ın ikinci millet bahçesi, eski devlet hastanesini de içine alacak olan 80 dönüm alan üzerinde kurulacak.

Millet bahçesi ve kent meydanı projesi hazır
01-03-2023 01:00
28-02-2023 15:56
BATMAN
Google News

ŞEHRİN İKİNCİ BÜYÜK YEŞİL ALANI OLACAK

Külliye alanı sınırına kadar ve eski devlet hastanesini de içine alacak olan projede yapılacak olan millet bahçesi, şehrin ikinci büyük yeşil alanı olacak. 1.153,66 metrekarelik proje alanında millet kıraathanesi binası, 1 adet makine dairesi ve su deposu inşaatı ile 81.987,82 metrekare alanda millet bahçesi ve rekreasyon alanları ile birlikte baro binası bitişiğine kent meydanı da yer alacak.

KENT MEYDANI DA PROJENİN İÇİNDE

Saha Şefi Bilal Kaya “80 dönümlük alanda millet bahçesi ve kent meydanını içeren bir projeyi hayata geçiriyoruz. Mevcut alanda kıraathane, biyolojik gölet ve kent meydanını içeren peyzaj alanlarının yanı sıra rekreasyon alanlarını içeriyor. Projede kent meydanı da var. Kent meydanı, Batman Barosu yanındaki alanda yapılacak. Eski devlet hastanesi yanından baro ve külliyeye kadar devam edecek. Mevcut asfalt yol, kent meydanını ayıracak. Baro’nun yanındaki düzlük alanda yapılacak. Proje revizelerimiz mevcut. Revizelerimizin hemen sonrasında başlayacağız. Yüklenici ana firma da zaten Ferak İnşaat İsimli Batman Firmasıdır. Firma sahipleri Ahmet Akın ve Abdullah Akın’dır. Ana yüklenici olarak görev alıyorlar. Şantiye mobilizasyon alanını ayarlıyoruz. Şantiye kurulumlarımızı ve enerji müsaadeleri, su müsaadeleriyle meşgulüz. Mevcut yapı içerisinde kullanılacak doğalgaz, evrakların tamamlanması gibi proje revize işlemlerimizi bekliyoruz. Proje revizesinden hemen sonra devam edeceğiz. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde çevre ihata duvarlarının yapımından başlayıp devam edeceğiz” dedi.

1 SENE İÇERİSİNDE TAMAMLANACAK

Millet Bahçesi ve Kent Meydanı Projesini 12 ayda tamamlamayı hedeflediklerini kaydeden firma yetkilileri “Proje içerisinde yapısal olarak bir kıraathane mevcut. Kıraathane içerisinde kütüphane ve kafeterya alanı mevcut.  kıraathanemiz, 850 metrekare alana sahip olacak. Ayrıca biyolojik gölet olacak. Yanında peyzaj alanları, piknik ve oturma alanları, yürüyüş yolları, solüsyonlu toprak koşu yolu  olacak. Mevcut alt yapılar bittiği gibi asıl yüzeysel olan çalışmaları da en son olarak hayata geçireceğiz. Altyapı çalışmalarının bir kısmını da zaten yaptık” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
4 Mayıs 2024 e-gazete