GÜNDEM

MİLLET SEÇİM, ONLAR GEÇİM DERDİNDE!

“2 KADIN, 4 ÇOCUĞUN DRAMI”

MİLLET SEÇİM, ONLAR GEÇİM DERDİNDE!
26-10-2015 21:50
Google News

1 Kasım seçimleri nedeniyle çalışmaların yoğunlaştığı Batman’da, yoksul aileler yiyecek ekmek bulmanın peşinde.

Güneykent Mahallesi 3118 sokak No: 8’te ikamet eden 6 nüfuslu aile, hayırseverlerden uzanacak yardım elini bekliyor. Eşinin vefatından sonra 4 çocuğu ve kaynanası ile birlikte iki odalı, tuvalet ve banyosu yıkık dökük bir evde yaşam mücadelesi veren 40 yaşlarındaki Hasine Turan, 2 ayda bir aldığı 500 TL’lik dulluk maaşıyla ailesini geçindiriyor.

“TEK GEÇİM KAYNAĞIMIZ, DULLUK MAAŞI”

4 çocuk annesi Hasine Turan, eşinin vefatından sonra zor günler geçirmeye başladı. Yaşları 6 ile 10 arasında değişen 4 çocuğunun yanı sıra hasta kaynanasına da bakmak zorunda kalan Turan, tek geçim kaynağının dulluk maaşı olduğunu söyledi. Hayırseverlere seslenen Turan “Eşim vefat ettikten sonra 4 çocuğum ve kaynanamla bir başımıza kaldık. Çocuklarım küçük, henüz ilkokula gidiyorlar. Hasta olduğum için çalışamıyorum. Kaynanam da yaşlı ve hasta olduğu için çalışamıyor. Tek geçim kaynağımız dulluk maaşım. O maaş da sadece çocuklarımın okul masrafı ve yemeklerine yetiyor. Hayırseverler ve yetkililer sesimizi duysunlar” dedi.

EVİMİZ ÇÖKMEK ÜZERE...

Evlerinin yıkılmak üzere olduğunu söyleyen Hasine Turan “Kış mevsimi geldi. Başımızı soktuğumuz evimiz de elimizden gitmek üzere. Yıkılacağı korkusuyla yaşıyoruz. Maddi durumumuz yetersiz olduğu için evin tadilatını yapamıyoruz. Yağmur yağdığı zaman evimiz su altında kalıyor. Akrep ve fareler evin içine rahatlıkla giriyor. 4 çocuğumun hatırı için lütfen yetkililer sesimizi duysun” ifadelerini kullandı. Hayırseverlerin, 0539 642 74 95 no’lu hattan Turan Ailesine ulaşabilecekleri belirtildi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete