SİYASET

MİLLETVEKİLİ ADAYLARI NETLEŞTİ

Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’nun siyasi partilere tanıdığı süre sona erdi.

MİLLETVEKİLİ ADAYLARI NETLEŞTİ
28-09-2015 23:06
Google News

18 Eylül’de ilan edilen kesin olmayan milletvekili aday listeleri, 28 Eylül itibariyle netlik kazandı. Siyasi partiler, 1 Kasım’da kendilerini temsil edecek olan milletvekili adaylarını netleştirdi.

AK PARTİ’DE DEĞİŞİKLİK YOK

 

7 Haziran Genel Seçimlerinde 3 HDP, 1 AK Parti’li Milletvekili Meclise gönderen Batman’da dikkatler, bu iki partinin aday listesine çevrildi. AK Parti, 18 Eylül’de yayınladığı kesin olmayan aday listelerinde değişiklik yapmadı. Buna göre AK parti’yi 1 Kasım seçimlerinde Ataullah Hamidi, Ziver Özdemir, Murat Çiçek ve Adile Gürbüz temsil edecek.

HDP’DE İSİMLER NETLEŞTİ

 

 

7 Haziran seçimlerinde Batman’da halkın yüzde 72’sinin oyunu alarak Meclise 3 Milletvekili göndermeyi başaran HDP’de aday listeleri büyük merak uyandırdı. 18 Eylül’de kesin olmayan aday listelerinde Ayşe Acar Başaran, Raci Bilici, Saadet Becerikli ve Ali Atalan’a yer veren HDP, 2. sıra adayı Raci Bilici’nin memuriyetten istifa etmemesi üzerine 2.sıraya Genel Merkez’de saymanlık yapan Zeki Çelik’i yerleştirmişti. 4. sıra adayı Ali Atalan ise Mardin’den aday gösterileceği için istifa dilekçesini vermişti. Kesin aday listesinde 2. sıraya Mehmet Ali Aslan, 4. sıraya ise Av. Kadir Tunç yerleşti. Buna göre HDP’nin milletvekili kesin aday listesi Ayşe Acar Başaran, Mehmet Ali Aslan, Saadet Becerikli ve Av. Kadir Tunç olarak şekillendi. (Atilla İhsan Atay)

CHP’DE LİSTE AYNI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nde 1 Kasım seçimleri için hazırlanan milletvekili adayı listesinde değişiklik yapılmadı. Buna göre gazeteci Mansur Obut 1. sıra milletvekili adayı olarak listedeki yerini korurken, Orhan Cihan, Hamit Keskin ve Kemal Demir de milletvekili adayları olarak listede kaldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete