SİYASET

MİLLETVEKİLİ ADAYLARINI TANITIYORUZ–2

AK Parti Batman Milletvekili Adayları

MİLLETVEKİLİ ADAYLARINI TANITIYORUZ–2
25-05-2018 18:39
Google News

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlerine 30 gün kaldı. Partilerin cumhurbaşkanı ve milletvekili adayları belli oldu.

1 MİLYON SEÇMEN, İLK DEFA OY KULLANACAK

24 Haziran günü yurt içi 56 milyon 342 Bin 263, yurtdışı 3 milyon 49 bin 65 olmak üzere toplam 59 milyon 391 bin 328 seçmen, sandık başına giderek hem cumhurbaşkanı hem de milletvekili adayları için oy verecek.

BATMAN, 700 SANDIKLA SEÇİME GİDECEK

Batman Merkezde 172 Bin 534, Gercüş İlçesi’nde 12 Bin 170, Hasankeyf’te 4 Bin 250, Kozluk’ta 3 Bin 4475, Sason’da 17 Bin 237 olmak üzere toplam 257 Bin 637 seçmen oy kullanacak. Seçmen için il genelinde 700’e yakın sandık kurulacak.

AK PARTİ, SÜRPRİZ BİR LİSTEYLE ÇIKTI…

AK Parti, Batman’da sürpriz bir listeyle seçmenin karşısına çıktı. Eski Vekillerden Ziver Özdemir de yeniden listeye girdi. Buna göre AK Parti’nin Batman Milletvekili Adayları, şu isimlerden oluştu; (Diğer partilerin adaylarını da önümüzdeki günlerde tanıtacağız)

 

Ziver Özdemir Kimdir?

5 Nisan 1965’de Batman’ın Gercüş İlçesine bağlı Kışlak Köyü’nde doğdu. Azerbaycan Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümünü bitirdi. Batman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, Batman Yoksul Çocukları Koruma Derneği ile Bedensel Engelliler Derneği Kurucu Üyesi oldu. Batman Karşıyakaspor Kulübü Başkanlığı, Batman Petrol Üniversitesi Kurma ve Geliştirme Vakfı Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Üyeliklerini üstlendi. Birçok şirketin kurucusu ve yönetim kurulu başkanı olarak ticari faaliyetlerde bulundu.

AKTİF BİR SİYASET HAYATI OLDU

1994 yılında Refah Partisi Batman Tanıtım Başkanlığı, 1999 Fazilet Partisi Batman Belediye Başkan Adaylığı, 1999- 2001 yılları arasında Fazilet Partisi Batman İl Müfettişliği, 2009 AK Parti Batman Belediye Başkan Adaylığı, 2009–2011 yılları arasında AK Parti Batman İl Başkanlığı, 24. ve 25. Dönem AK Parti Batman Milletvekili oldu. TBMM KİT Komisyonu Başkanvekili, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyeliği yaptı. AK Parti Genel Merkez Halkla İlişkiler Başkan Yardımcılığı görevlerini yaptı. Evli ve 5 çocuk babası olan Özdemir, AK Parti Batman Milletvekili Adayları Listesinde 1. sıraya yerleşti.

 

Murat Güneştekin Kimdir?

1971 Yılı’nda Siirt'in Kurtalan İlçesinde doğdu. İnşaat Mühendisi olup, Batman İnşaat Mühendisleri Odası’na üyedir. Siyasete, 2002 yılında AK Parti’ye üye olarak başladı. 2004 yılından itibaren AK Parti Batman İl Teşkilatında; Halkla İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı, ardından da Siyasi ve Hukuki İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Şubat 2011'den Ocak 2015'e kadar AK Parti Batman İl Başkanlığı yaptı. 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde AK Parti Batman Milletvekili Adayı oldu. Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 13 Ekim 2017’de yeniden İl Başkanı olarak görevlendirildi. Evli ve 3 çocuk babası Güneştekin, AK Parti Batman Milletvekili Adayları Listesinde 2. sıraya yerleşti.

 

Mehmet Şat Kimdir?

1968 yılında Kozluk’ta doğdu. Yüksek Mühendis olup, Batman Devlet Su işleri 103. Şube Müdürlüğünde Yük Mühendis olarak çalışmaktadır. Aynı zamanda Batman’da Şat Yapı Firması ile inşaat sektöründe yap-sat faaliyetlerinde bulunuyor. 2009 yılında Ak Parti’nin organize ettiği Siyaset Akademisini 1. olarak bitirdi. 3 dönem Mazlum Der Batman Şube Başkanlığı yaptı, daha sonra İHH Batman Temsilciliği, Özgür Der Batman Şube Başkanlığı, Düşünce ve İnan Özgürlüğü Kurucu Başkanlığı yaptı. MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeliği olan Şat, AK Parti Batman Milletvekili Adayları Listesinde 3. sıraya yerleşti.

 

Murat Çiçek Kimdir?

1978 Batman doğumludur. Batman Lisesinin ardından, Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu, Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümünü bitirdi. Pek çok sivil toplum kuruluşunda ve siyasette aktif görevler aldı. Mazlum Der Batman Şube Başkanlığı ve Genel Başkan Yardımcılığı, Batman Barosu Komisyonlarında görevler, HUDER Yönetim Kurulu Üyeliği, Batman kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeliği, Türkiye Beyaz Derneği Batman Şube Yöneticiliği, Akil İnsanlar Güneydoğu Heyeti Raportörlüğü görevlerini üstlendi. Ulusal basında pek çok makalesi yayınlandı, ülke genelinde konferanslar verdi.

1 Kasım 2105 seçimlerinde AK Parti 3. Sıra Batman Milletvekili Adayı idi, ardından AK Parti Genel Merkez İnsan Hakları Başkan Yardımcısı oldu. Şuan Batman’da serbest avukatlık yapan, evli ve üç çocuk babası olan Çiçek, AK Parti Batman Milletvekili Adayları Listesinde 4. sıraya yerleşti.

 

Ayla Işık Kimdir?

1972 Batman Kozluk doğumludur. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Batman’ın Kozluk İlçesinde tamamladı. Anadolu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğrencisidir.

SİYASİ ÖZGEÇMİŞ

AK Parti Kozluk İlçe Teşkilatının çeşitli kademelerinde görev aldı. 2014 yerel seçimlerinde Kadın Kolları Başkanı olarak yoğun saha çalışmalarına katıldı. AK Parti Kozluk İlçe Kadın Kolları Başkanlığı’nı 6 yıl boyunca yürüttü. Türkiye Beyazay Derneği’nin Batman Şube Başkanı oldu. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yaşanan kadın sorunlarına yönelik çeşitli araştırmalar yaptı. Kadınların siyasal katılım hakları için mücadele verdi ve bu konuda yazılar yazdı. Kamuoyunda Silokozis hastalığı olarak bilinen Kot Kumlama Atölyelerinde çalışan ve ölümcül hastalığa yakalanan gençlerin dramlarına yönelik çalışmalar yaptı, konuyla ilgili makaleler yayımladı. Kozluk İlçesi başta olmak üzere Batman’a yerleşen Suriyeli Sığınmacılara ilişkin insani yardım faaliyetleri başta olmak üzere, İHH ile pek çok organizasyonda yer aldı.  Yine TRT Kurdi TV’de AK Parti Genel Merkez MKYK Üyesi Zeynep Alkış ile birlikte Jinane ve Bermal adlı kadına yönelik TV Programı yaptı. Evli ve iki çocuk annesi olan Işık, AK Parti Batman Milletvekili Adayları Listesinde 5. sıraya yerleşti.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
3 Nisan 2024 e-gazete