SİYASET

MİLLETVEKİLİ ASLAN, BAŞBAKAN HAYDAR EL ABADİ İLE GÖRÜŞTÜ

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Irak’ta temaslarını sürdürüyor.

MİLLETVEKİLİ ASLAN, BAŞBAKAN HAYDAR EL ABADİ İLE GÖRÜŞTÜ
26-01-2016 20:22
Google News

Irak Başbakanı Haydar El Abadi ile görüşen Milletvekili Aslan, görüşmeye ilişkin önemli bilgiler verdi. HDP’li Aslan, Ortadoğu’da akan kanın durması için ortak hareket edilmesi gerektiğine dikkat çekilen görüşmede, Türkiye ve Irak’ta yaşanan sorunlara dair görüş alışverişinde bulunulduğunu söyledi.

“IŞİD, JOKER BİR ÖRGÜTTÜR”

Görüşmede, Türkiye ve Irakta yaşanan sorunların karşılıklı hak, hukuk ve adalet anlayışı ile çözülebileceği vurgusunun ön plana çıktığını belirten Milletvekili Mehmet Ali Aslan “Irak halkını ve bölgedeki tüm halkları hedef alan DAİŞ’e karşı olan mücadelenin desteklenmesi gerektiğini konuştuk. DAİŞ Araplara, Kürtlere, Sünnilere, Şiilere, Müslümanlara Hıristiyanlara, Süryanilere, Ezidilere ve diğer tüm halklara ve inançlara zarar veren insanlığın afeti bir terör örgütüdür. Bugünlere kadar gelmesi ve güçlenmesi hiç şüphesiz ki güçlü ülkelerden aldığı destek sayesindedir. Destek aldığı ülkeleri de vurmaya başlayan DAİŞ, BOP kapsamında piyasaya sürülmüş uluslararası desteği kimi zaman el altından kimi zaman aşikâr desteklenen joker bir örgüttür” dedi.

IŞİD’E KARŞI ORTAK MÜCADELEYE DESTEK

Başbakan Haydar El Abadi’nin yaklaşımını olumlu bulduğunu ifade eden Milletvekili Mehmet Ali Aslan “Başbakan Haydar El Abadi de Türkiye ile olan ilişkileri önemsediğini, DAİŞ’in hem Irak halkına hem Ortadoğu halklarına büyük zararlar verdiğini ve vermeye devam ettiğini söyleyerek DAİŞ’le kararlı bir şekilde mücadele edilmesi gerektiğini dile getirdi” şeklinde konuştu. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete