SİYASET

MİLLETVEKİLİ ASLAN, CANLI YAYINDA KONUŞTU

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Med Nûçe ve İMC TV’de Silvan izlenimlerini aktardı.

MİLLETVEKİLİ ASLAN, CANLI YAYINDA KONUŞTU
15-11-2015 17:04
Google News

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 10 günü aşkın bir süredir nöbet tutan ve sokağa çıkma yasağının kaldırılması il birlikte ilçedeki ev ve işyerlerinde inceleme yapan Milletvekili Aslan, izlenimlerini kamuoyu ile paylaştı. Aslan, Fransa’nın başkenti Paris’te IŞİD tarafından düzenlenen bombalı saldırı olayına da değinerek “Paris’te IŞİD tarafından bir katliam düzenlendi. Türkiye Cumhurbaşkanı, Başbakan, katliamı kınayan bir açıklama yaptı. Biz de bu katliamı kınıyoruz ama Cumhurbaşkanı ile Başbakanın samimiyetine inanmıyoruz. Çünkü kınama mesajı yayınladıkları saatlerde, Silvan’da masum halk için ölüm emrini vermeye devam ediyorlardı. Bugün Silvan’da paletli tanklar yürüdü, askerler ağır silahlarla gövde gösterisi yapıyordu. Duvarlara gidip bakın, yazdıkları yazılar onların gerçek niyetini göstermiştir. Türsen övün, değilsen itaat et yazmışlar. Burada özyönetimin gerekliliği ortaya çıkmıştır.  Halkların kendi kendini yönetmesi, kendi dili, inancı ve kültürüyle yaşama isteğinin haklılığı bu yaşanan olaylarda bir kez daha ortaya çıkmıştır” ifadelerini kullandı.

HDP’Lİ VEKİLLER ANKARA YOLCUSU

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Mehmet Ali Aslan ve Saadet Becerikli, Mecliste kayıt işlemlerini tamamlamak üzere Ankara’ya gidiyor.

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde yaşanan olaylar nedeniyle ilçede günlerdir nöbet tutan Milletvekilleri Adayları, ilçede uygulanan sokağa çıkma yasağının kaldırılması ile birlikte Ankara’nın yolunu tuttu. Batman Milletvekilleri, kayıt işlemlerini tamamladıktan sonra, 17 Kasım’da Mecliste düzenlenecek olan yemin törenine katılacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete