GÜNDEM

MİLLETVEKİLİ ASLAN, GAZETECİLERİ KÖYÜNDE AĞIRLADI

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Batman’daki yerel ve ulusal basın temsilcilerini, köyünde ağırladı.

MİLLETVEKİLİ ASLAN, GAZETECİLERİ KÖYÜNDE AĞIRLADI
19-11-2017 21:21
Google News

KABURGA DOLMASI İKRAMINDA BULUNDU
Milletvekili Aslan, Mardin’in Midyat İlçesine bağlı Hapsunes (Mercimekli) Köyü’nde basın mensuplarını ağırladı. Tahsis ettiği araçla gazetecileri Batman’dan aldırıp Midyat’a getiren Aslan, bir lokantada konuklarına kaburga dolması ikram etti. Yemek sonrası, gazetecileri kendi köyünde karış karış gezdiren Aslan, tarihi yapı, kilise ve manastırlar hakkında bilgi verdi. Konukları ile yakından ilgilenen Aslan’a, çocukları da eşlik etti.


ÇAN VE EZAN SESİ BİR ARADA
Farklı dinlere ait ibadet yerlerinin bulunduğu köyde gazetecilere din kardeşliği üzerinden barış mesajı veren Aslan “Köylülerimiz, Arapça, Kürtçe, Türkçe, Mıhellemice biliyor. Kilisede çan, camimizde ise ezan sesi duyuluyor. Dinlerin kardeş olduğu bir bölgede, halkların kardeşliği için mücadele ediyoruz” dedi.


“HASANKEYF İÇİN ÇABALARIM SÜRÜYOR”
Aslan, Hasankeyf için düzenlediği zincirli eyleme ilişkin “Mecliste Hasankeyf’le ilgili çabalarım sürüyor. AK Parti’nin üst düzey isimleri ile sık sık bu konuyu görüşüyorum. Kayalıklarda patlatılan dinamitleri anlatıyorum. Hasankeyf için mücadelemiz sürecek. Bu yanlıştan dönüleceğine inanıyorum” dedi. Aslan, gezi programının ardından, tahsis ettiği araçla gazetecileri tekrar Batman’a gönderdi. (Yusuf Kavak)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete