SİYASET

Milletvekili Ekmen, çarpıcı açıklamalarda bulundu

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Av. Emin Ekmen, memleketi Batman’da temaslarda bulundu, gazetecilerle bir araya gelerek yerel ve genel gündeme ilişkin değerlendirme yaptı.

Milletvekili Ekmen, çarpıcı açıklamalarda bulundu
21-09-2023 00:00
22-09-2023 12:57
BATMAN
Google News

ADAYLAR NASIL BELİRLENECEK, KAYYUM POLİTİKASI DEVAM EDER Mİ?

Deva Partisi İl Binasında düzenlenen toplantıda konuşan Ekmen, Sonsöz Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hatice Türkan’ın “14 Mayıs Genel Seçimleri muhalefet partileri için hüsranla sonuçlandı. Muhalif kanadında sessizlik hakim. Deva Partisi ilk defa yerel seçimlere girecek. Belediye başkan adayı belirleme süreci ne şekilde gelişecek. Öte yandan çok önemli bir değişiklik olmasa Batman Belediyesini yine HDP’nin kazanması kuvvetle ihtimaldir. Türkiye siyasetini yakından takip eden bir siyasetçi olarak kayyum politikasının devam edeceğini düşünüyor musunuz?” yönündeki sorusuna yanıt verdi.

“ADAYLAR İÇİN İL TEŞKİLATLARINDAN RAPORLAR İSTEDİK”

Ekmen, verdiği yanıtta “Muhalefet iki sebeple sessiz. İnsanların gerçek gündemi eğitim, sağlık, ulaşım. İktidar tarafından din diyanet, devlet, terör ve aile üzerinden manipülatif bir kampanya yürütüldü ve sonuçta yüzde elli ikiye ulaşıldı. Taze irade almış bir iktidara karşı muhalefetin hemen bugün konuşması o kadar o kadar doğru değildi. Bir de kabine bir öncekine göre de daha olumlu karşılandı. Mehmet Şimşek hemşerimize, Cevdet Yılmaz, Ali Yerlikaya, olumlu karşılandı. Biz de bunu olumlu takdir ediyoruz. Bugün itibariyle yüz on gün oldu. İktidarın yüz gününü değerlendirdik. Muhalefet biraz da kendi içinde sorun yaşıyor. Kaybetmenin getirdiği sorunlar konuşuluyor. Bunun da anlaşılabilir yönleri var 1 Ekim'le birlikte biraz daha sahada görünürlüğümüz artacak. İl başkanlarımız, teşkilatlarımız tekrar saha çalışmaları ve yerel gündeme müdahil olacak. Yerel seçimlerde mümkün mertebe çok sayıda aday göstermek istiyoruz. Bununla ilgili il başkanlıklarının raporları istendi. Hangi il ve ilçede hangi isimlerin önerilebileceği alındı. Bir il ya da ilçede bir belde ya da büyük şehirde yerel unsurlar bir araya gelerek bir isim üzerinde uzlaşırsa, kapımız buna da kapalı olmaz. Ancak daha çok kendi adaylarımızı gösterme niyetindeyiz” dedi.

“KAYYUM POLİTİKASINA KARŞI GÜÇLÜ DURUŞ SERGİLEDİK”

Ekmen "Kayyum meselesine gelecek olursak, Batman’da HDP'nin belediye başkanlığını kazanması kuvvetle mukadder görünüyor. Bir hukukçu olarak yine kayyum atanır gibi bir ifadeyle kayyum siyasetini normalleştirmek istemiyorum. Şu ana kadar İçişleri Bakanlığı daha önce uygulanmamış bazı davaları uygulayarak, eski kaymakamları iadei itibarı gibi Süleyman Soylu’nun uygulamadığı bazı uygulamaları uygulayarak, Hanefi Avcı ve Sabri Uzun gibi isimlere itibarlarını iade ederek, bazı mafya operasyonları ile farklılaşacağına dair emareler veriyor. Tabi kayyum siyasetine İçişleri Bakanı değil, Sayın Erdoğan karar verecektir. Milletin iradesine el koymak anlamına gelen kayyum siyasetini her zaman eleştirdik. Parti programımıza yazdık. Bunu 6’lı masanın politikalar metnine de geçirdik. Bu konuda güçlü bir duruşumuz oldu. İnşallah iktidar bu yanlıştan vazgeçer” dedi.

(Ömer Türkan/Batman Sonsöz Gazetesi)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete