GÜNDEM

Milli Bilardocu Batman’da…

Milli Bilardocu Arzu Gök, farklı şehirlerde gerçekleştirdiği antrenmanlarla farkındalık oluşturuyor.

Milli Bilardocu Batman’da…
16-08-2022 08:32
15-08-2022 19:33
Google News

BİLARDOYU SEVDİRMEK İSTİYOR

Kadınlar 3 Bant Bilardo Şampiyonalarında üç kez Türkiye 1.’si olan Milli Bilardocu Arzu Gök, 20–22 Eylül'de Hollanda’da gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonası öncesi Batman'da antrenmanlarını sürdürdü. 12 yıl önce arkadaşları aracılığıyla tanıştığı bilardoyla profesyonel olarak ilgilenmeye başlayan Gök, genel klasmanda 8 Türkiye 3.’lüğünün ardından 3 kez Türkiye 1.’si olma başarısı gösterdi. Kadınlar 3 Bant Bilardo Dünya Şampiyonası'na hazırlanan ve yoğun bir antrenman süreci geçiren Gök, ziyaret ettiği farklı şehirlerde gerçekleştirdiği antrenmanlarla spor dalında farkındalık oluşturuyor. Şırnak’ın ardından Batman'a gelen Gök, Karşıyaka Spor Kulübü'nün bilardo antrenman salonunda 5 gün boyunca antrenman yaptı. Sosyal sorumluluk projelerine de katılan Gök, özellikle dezavantajlı çocukları bilardo ile tanıştırıp onlara bu sporu sevdirmeyi amaçlıyor.

“GÜNDE 4 SAAT ANTRENMAN YAPIYORUM”

Milli Bilardocu Arzu Gök, Hollanda'da, 20–22 Eylül'de düzenlenecek Kadınlar 3 Bant Bilardo Dünya Şampiyonası'nın gerçekleştirileceğini söyledi. 9 Eylül’de Almanya'nın Hamburg Kenti’nde milli takım kampına katılacağını ifade eden Gök, sadece 6 başarılı sporcunun bir arada olacağı kampta ülkesini temsilen yer alacak olmanın gururunu yaşadığını belirtti. Gök, Ekim Ayında Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası 2. etap müsabakalarının da yapılacağını hatırlatarak “Birinci etap geçtiğimiz aylarda yapıldı ve ben orada şampiyonluğumu kazandım. Sonrasında aralık ayında şampiyonanın final etabı gerçekleşecek. Yıl sonunda genel klasman puanına göre klasman şampiyonluğu ilan edilecek. Yoğun antrenmanlarla dünya şampiyonasına hazırlanıyorum. Haftada 5 gün, günde yaklaşık 4 saat antrenman yapıyorum. Batman'ın çok seviyorum. Bundan dolayı Batman'da 5 günlük antrenman gerçekleştirdim” dedi. Sportif faaliyetlerinin dışında sosyal sorumluluk projeleriyle de ilgilendiğini dile getiren Gök, bu projelerin kendisi için çok önemli olduğunu vurguladı.

Gök, bilardoda farkındalık yaratmak istediğini anlatarak, bunun için de turnuvalar dışında sportif faaliyetler gerçekleştirdiğini aktardı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete