GÜNDEM

Milli Eğitim 27 projeye kilitlendi

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen 2022 Yılı 3. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında kurumunun çalışmaları hakkında brifing verdi.

Milli Eğitim 27 projeye kilitlendi
22-07-2022 09:46
22-07-2022 09:49
BATMAN
Google News

 “27 PROJEMİZ BULUNMAKTA”

Koordinasyon toplantısında konuşan Kurtaran, “27 projemiz bulunmakta. Tabi malumunuz bunlar okullar. İçinde müştemilatlı olanları da vardır, atölyeler gibi. Bu 27 projemizin 3 tanesi orta öğretim kurumları, geri kalan 24 tanesi temel eğitim kurumlarımız. Temel eğitim kurumlarımızda malumunuz olduğu üzere İl Özel İdaresi bütçesiyle ve Bakanlığımız Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün göndermiş olduğu bütçe ile yaptığımız program. 2022 yılı itibariyle 24 milyon katkı sundular, milli eğitim yatırımları için. 27 projemizin 6 tanesi devam etmekte.  Bu 27 projemizin toplam tutarı 383 milyon 569 bin. Önceki yıllar harcaması, 3 milyon 427 bin 324 bin. Yılın ödeneği 83 milyon 34 bin 659. dönem sonuna kadar yapılan harcama 28 milyon 926 bin 348. Parasal gerçekleşme oranı %14, fiziki gerçekleşme oranı %17. Biten proje sayımız 1 olup, bu da Kozluk’taki bir anaokulumuz. Devam eden projelerimiz 6 tanedir. İhale aşamasında olan proje sayımızda 20’dir. Başlamayan projemiz yoktur. Bu toplam 27 projemizin içinde bahsettiğim müştemilatlar hariç 350 kadar derslik projemiz var. Bunların yine devlet yatırımı kapsamında olanlar, Sason’daki mesleki teknik ve Anadolu Lisemiz, Halk Eğitim merkezimiz ve merkezdeki TOKİ tarafından yapılan meslek lisemiz, 52 dersliği oluşturuyor. Geri kalan 300 dersliğimiz de devlet yatırım kapsamındaki dersliklerimiz. Hem fiziki gerçekleştirme hem harcamayla ilgili bazı verilerimiz var.

“ÜST GEÇİT TALEP EDİYORUZ”

Kurtaran, “Daha önceki bir koordinasyonda da gündeme getirmiştik. Karayollarımız sağ olsun sıcak baktılar. Daha sonraki yazışmalarda olumsuz cevap geldi. 2 okulumuzun güzergahında üst geçit talebimiz vardı. İkisi de Kozluk yolu üzerinde. Biri havaalanı kavşağını geçtikten sonra 2 tane okulumuzun olduğu bölge ki bugüne kadar kazalarda oldu. Bir de hemen üniversitemizi geçtikten sonra hava üs komutanlığının olduğu alandaki okulumuz yeni hizmete girdi. Bu 2 alanda velilerimizden sık sık bu konuda talepler geliyor. Karayolları bölge müdürümüzün bu konuyu tekrardan gündeme almasını arz ediyorum” dedi.

KARAYOLLARI MÜDÜRÜ YANIT VERDİ

Toplantıda söz alarak Kurtaran’ın talebine cevap veren Karayolları 9. Bölge Müdürü Savaş Bayındır “Batman’da vatandaşlar üst geçitleri kullanmıyorlar. Üst geçit yerine Petrol City’in önündeki gibi ışığa bas geç projesi planlanabilir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete