EĞİTİM

MİLLİ EĞİTİM HATIRLATTI;

Türkiye genelindeki 82 güzel sanatlar ile 76 spor lisesinin 9. sınıflarına, özel yetenek sınavıyla 11 bine yakın öğrenci yerleştirilecek.

MİLLİ EĞİTİM HATIRLATTI;
11-06-2019 21:18
Google News

 

LİSELER, LGS İLE ÖĞRENCİALACAK

Fen Liseleri, Anadolu Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, proje uygulayan eğitim kurumları ile Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin Anadolu Teknik Programları, 1 Haziran'da yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav puanıyla öğrenci alacak.

GÜZEL SANATLAR VE SPOR LİSELERİNE KAYIT 10–28 HAZİRAN’DA

Sınavsız yerleştirmede ise öğrencilerin ikametgâhlarına en yakın okullara kayıtları tercihlerine göre yapılacak. LGS kapsamındaki merkezi sınav ya da adrese dayalı yerleştirme seçeneğinin dışında çocuklarının spor, sanat ya da müziğe yeteneği olduğunu düşünen veliler, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı güzel sanatlar ve spor liselerine kayıt için 10- 28 Haziran arasında başvuru yapabilecek. Öğrencilerin yerleştirmelerinde kullanılacak ortaokul başarı puanı, ortaokul 6, 7 ve 8. sınıfta alınan yılsonu başarı puanlarının aritmetik ortalaması ile hesaplanacağından bu öğrencilerin LGS merkezi sınav puanları, yetenek sınavlarında dikkate alınmayacak.

YETENEK SINAVI TEMMUZ’DA

Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokullarının 8'inci sınıfını bitiren öğrenciler, dilekçe ile birlikte öğrenim görmek istediği okul türlerinden en fazla iki okul müdürlüğüne başvurabilecek. Öğrencilerin listeleri 29–30 Haziran'da açıklandıktan sonra Temmuz ayının ilk haftasında yetenek sınavları tamamlanacak ve öğrencilerin kayıtları, LGS sonuçlarına bakılmadan yapılabilecek. Öğrenci seçimine ilişkin yetenek sınavı, bölümler bazında 1-5 Temmuz'da komisyonlarca yapılacak. Yetenek sınavında 50 ve üzerinde puan alanların ise yetenek sınavının yüzde 70'i ile ortaokul başarı puanının yüzde 30'u alınarak, 100 tam puan üzerinden puan üstünlüğüne göre değerlendirme ve sıralama yapılacak. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete