GÜNDEM

MİLLİ EĞİTİM’İN KARNESİ ZAYIFLARLA DOLU!

MİLLİ EĞİTİM’İN KARNESİ ZAYIFLARLA DOLU!

MİLLİ EĞİTİM’İN KARNESİ ZAYIFLARLA DOLU!
23-01-2015 18:25
Google News

Batman’da 169 bin öğrenci, karne alarak yarıyıl tatiline girdi. İlk yarıyılın sona ermesi nedeniyle basın açıklaması yapan Eğitim Sen Şubesi “2014–2015 eğitim-öğretim yılının ilk yarısı, kamu kaynaklarının özel okullara aktarıldığı, TOEG yerleştirmelerinin işkenceye dönüştüğü, siyasi iktidarın eğitime yönelik dayatmacı uygulamalarının zirve yaptığı bir dönem olmuştur. Devlet okulları sorunları ile baş başa bırakılırken, özel okullara yönelik doğrudan teşvik politikaları uygulamaları geçtiğimiz dönemde de hız kesmemiştir” açıklamasını yaptı.

BU SİSTEMDE SAĞLIKLI NESİLLER YETİŞMESİ MÜMKÜN DEĞİL

Eğitimde sorunların arttığına vurgu yapan Eğitim Sen “Veliler bir taraftan her geçen yıl artan eğitim harcamalarını nasıl karşılayacağını kara kara düşünürken, 2014’te ilk kez yapılan TOEG yerleştirmelerinde birçok ailenin çocuğu kendi istekleri dışında ya meslek liselerine ya da imam hatip liselerine yerleştirildi. Okulların eğitim kurumu olmaktan adım adım uzaklaştığı, öğrencilerin yarış atı gibi sınavdan sınava koştuğu, siyasal kadrolaşmanın zirve yaptığı bir eğitim sisteminde sağlıklı nesiller yetiştirilemez” ifadelerine yer verdi.

AHLAK BİLGİSİ 0, YANDAŞLIK 100

Eğitim Sen, yaptığı yazılı açıklamada Milli Eğitim Müdürlüğü için hazırladığı karneyi de kamuoyuna sundu. Karnede Ahlak Bilgisi, Liyakat ve Dik Duruş Derslerine 0, Yandaşlık, Adam Kayırma ve Siyasilerin Talimatlarına Uyma Derslerine ise 100 puan verildiği gözlendi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?