GÜNDEM

Milli Eğitimde hedef, matematiği sevdirmek

Matematik dersini kolaylaştırmak ve sevdirmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Matematik Seferberliği kapsamında ilimizdeki çalışmalar devam ediyor.

Milli Eğitimde hedef, matematiği sevdirmek
03-01-2023 19:30
03-01-2023 16:07
BATMAN
Google News

ÖĞRENCİLER MATEMATİĞİ SEVEREK ÖĞRENECEK

Matematik Seferberliği kapsamında ilimizde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran “Bakanlığımız tarafından 27 Temmuz 2022'de başlatılan Matematik Seferberliği ile birçok projeyi hayata geçirdik. Yeni yaklaşım ile birlikte öğrencilerimiz matematiği severek öğrenecek ve öğrendiklerini yaşama uyarlayacak. Öğrencileri, matematik dersindeki soyut bilgi yığınından kurtarıp o bilgileri pratiğe dökmelerini sağlayacağız. Şehit Şenay Aybüke Yalçın İl Halk Kütüphanesinde öğretmen ve öğrencilerimiz için Matematik Atölyesini açtık. Atölyede öğrencilerimiz hem matematik materyal sergisini gezme fırsatı buldu hem matematik dersi ile ilgili belgesel gösterimine katıldı. Matematik atölyesi materyal tanıtımına ve matematik belgesellerine ilk etapta ortaokul ve lise bünyesinde görev yapan 160 öğretmenimiz ile 420 öğrencimiz katıldı”

MATEMATİK MATERYAL YARIŞMASI

Matematik Seferberliği kapsamında Ölçme ve Değerlendirme Merkezimiz tarafından tüm kademeleri kapsayan Matematik Materyalim Yarışması düzenlediklerini belirten Kurtaran “Matematik materyal yarışmasına dört kategoride 27 okul öncesi, 38 ilkokul,41 ortaokul ve 17 liseden olmak üzere toplam 218 öğrencimiz danışman öğretmenlerimizin rehberliğinde katıldı. Matematik Materyalim Yarışmasında dereceye giren öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz ödüllendirildi. Batman Anadolu Lisemizin bünyesinde bu yıl altmış iki ortaokulun katılımıyla Kim Korkar Matematikten Yarışması düzenledik. Bu yıl yedincisini düzenlediğimiz matematik bilgi yarışmamızda dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. İl Müdürlüğümüz ve Batman Üniversitesi işbirliği ile ilimizde görev yapan matematik öğretmenlerimize yönelik Matematik Paneli düzenledi. Panelde380 matematik öğretmenimize Matematiğe Genel Bakış, Matematiğin Okul Dışında Öğrenme Metotları, Matematik Okuryazarlığı, Matematik Dilinin Etkin Kullanılması, Matematik Fobisi ve Matematikte Ölçme Değerlendirme Soru Hazırlama Teknikleri, PİSA ile Beceri Temelli Sorular konularında sunumlar yapıldı. Matematik Seferberliği kapsamında Matematik Dijital Eğitim Platformu (matematik.eba.gov.tr) kuruldu. Eğlen, Keşfet, Öğren sloganıyla kurulan platform, müfredata bağlı olmadan matematiğin günlük hayattaki yerini animasyon, video ve etkileşimli içerikler sunarak keşif süreçlerini destekliyor, öğrencilerin sınıfta edindikleri kazanımları oyunlarla pekiştiriyor. Temel eğitim düzeyinde 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri ile ortaöğretim düzeyinde 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerinin katılım sağlayacağı matematik ve İngilizce derslerine yönelik yaz okulu uygulamasını gerçekleştirdik. Bu uygulamayı ilimizde devamlı hale getireceğiz. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Ulusal Öğrenci Kongresi ve Poster Sunumu Yarışması Final Sergisinde Türk Telekom Anadolu Lisemizin hazırladığı proje yapılan jüri değerlendirmesi sonucunda Türkiye ikincisi olarak derece almıştır. Ölçme Değerlendirme Merkezimiz tarafından ilimizde görev yapan 127 matematik öğretmenimize matematik test hazırlama teknikleri kursu verildi. Matematik Seferberliği kapsamındaki çalışmalarımıza arttırarak devam edeceğiz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete