SPOR

Milli Güreşçi Buse Tosun Çavuşoğlu, Paris Olimpiyatları İçin Hedefini Belirledi

29 yaşındaki milli güreşçi Buse Tosun Çavuşoğlu, 2024 Paris Olimpiyatları için altın madalya hedefliyor.

Milli Güreşçi Buse Tosun Çavuşoğlu, Paris Olimpiyatları İçin Hedefini Belirledi
24-02-2024 15:10
Google News

29 yaşındaki milli güreşçi Buse Tosun Çavuşoğlu, Yalova'da beden eğitimi öğretmeninin teşvikiyle güreşe başladı. Bugün dünya ve Avrupa şampiyonu olan sporcu, 2024 Paris Olimpiyatları'nda altın madalya hedefliyor. Genç güreşçilere destek olmak için zaman zaman antrenmanlara katılan Buse, motivasyonlarını artırmaya çalışıyor. Buse Tosun Çavuşoğlu, hırslı ve hedefine odaklanmış bir sporcu olduğunu belirtiyor. 4 kez operasyon geçirmiş olmasına rağmen pes etmeyen milli güreşçi, olimpiyatlarda ülkesine altın madalya kazandırmak istiyor.

Türkiye Güreş Federasyonu'nun düzenlediği Türkiye Şampiyonası'nda üçüncü olan genç güreşçi Sahra Karakaya, Buse Tosun Çavuşoğlu'nu örnek alarak çalışmalarına devam ediyor. Dünya Okul Sporları Olimpiyatları'nda gümüş madalya kazanan Aybüke Şevval Şirikçi de Buse ablanın izinden gitmeyi hedefliyor.

Buse Tosun Çavuşoğlu, Fransa'da düzenlenen Dünya Okul Sporları Olimpiyatları'nda gümüş madalya kazanan Aybüke Şevval Şirikçi ve Türkiye Şampiyonası'nda üçüncü olan Sahra Karakaya gibi genç güreşçilerin başarılı olması için destek olmaya devam ediyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete