GÜNDEM

MİNİK EVİN’E ANTALYA HASTANESİ SAHİP ÇIKTI

Suriye’de yaşanan savaşta evlerine düşen bombadan dolayı vücudunda ciddi yanıklar oluşan ve ailesi birlikte Batman’a sığınan 5 yaşındaki minik Evin’e Antalya Akdeniz Eğitim ve Araştırma Hastanesi sahip çıktı.

MİNİK EVİN’E ANTALYA HASTANESİ SAHİP ÇIKTI
20-09-2015 18:59
Google News

Suriye’de yaşanan savaş sırasında Kamışlo’daki bir evin bahçesine düşen bomba, 5 yaşındaki Evin’in vücudunda ciddi yanıkların oluşmasına neden oldu. Savaşta evini kaybeden ve küçük kızının vücudunda yanıklar oluşan 9 kişilik Hacı İbrahim Ailesi, sınırı geçerek Türkiye’ye giriş yaptı. Batman’a sığınan aile, kızlarını tedavi ettirebilmek için Gaziantep, Adana ve Malatya’daki çeşitli hastanelere gitti. Hiçbir hastaneden olumlu yanıt alamayan baba Rezan Hacı İbrahim, 5 yaşındaki kızı Evin’i alarak gazetemize geldi. Gazetemizde yayınladığımız “Savaşın izlerini silebilmek için 15 bin TL gerekiyor” başlıklı haberimiz, hayırsever işadamlarını harekete geçirdi.

EVİN’İ ANTALYA’YA GÖNDERDİK

İsmini vermek istemeyen işadamları, Evin’in tedavi masraflarını üstleneceğini söylerken, Batman Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı da tedavi için il dışına gönderilecek olan ailenin yol masraflarını karşıladı. Yapılan destekler üzerine minik Evin’i Antalya Akdeniz Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gönderdik. Evin’i büyük bir özveri ile sahiplenen Hastane Yönetici ve Hekimleri, vücudundaki yanıkları gidermek, kulak ve burnunun tedavisini yapmak için protez ve yapay deri yapımına başladı. Yapılan tetkiklerden sonra minik Evin, Batman’a gönderildi. Türkiye'nin ilk yüz nakli ile dünyada ilk kez aynı anda bacak ve 2 kol nakli ameliyatını gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ile Diş Hekimliği Fakültesi Prof. Dr. Sinan Tozoğlu, Evin’in ameliyatlarının bayramdan sonra yapılacağı açıkladı.(Atilla İhsan Atay)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete