GÜNDEM

MİNİK FARAC, ÖLÜMLE PENÇELEŞİYOR

Yaklaşık 1 yıl önce “Afrika’da Değil, Batman’da Yaşıyor” başlığı ile manşete taşıdığımız minik Farac, ölümle pençeleşiyor.

MİNİK FARAC, ÖLÜMLE PENÇELEŞİYOR
24-01-2017 02:19
Google News

Suriye’de yaşanan savaştan dolayı Batman’a yerleşen Kazım Ailesi, 3 yıldır kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor. Ailenin 2,5 yaşlarındaki çocukları Farac, beynindeki tümörden dolayı günden güne eriyor.

FARAC ÖLÜM KALIM SAVAŞI VERİYOR

Bir yandan yoksullukla, öteki yandan hastalıkla savaşan Kazım Ailesi, yardımseverlere sesleniyor. Çocuğunun, gözleri önünde eridiğini söyleyen Baba Eymad Kazım “Yaşanan savaşta her şeyimizi kaybettik, Batman’a sığındık. Burada hem yoksullukla hem hastalıkla savaşıyoruz. Evimizde yiyecek bir ekmeğimiz yok.

Kiramız, su faturamız birikmiş durumda. Çocuğum Farac’ın beyninde tümör var. Bu yüzden gelişmiyor. Hastalıktan dolayı gözleri görmüyor. Tedavi için sürekli Adana’ya sevk ediyorlar ama masrafları karşılayamadığımız için gidemiyoruz. Allah rızası için elimizden tutsunlar” dedi.

8 NÜFUSA BAKIYOR

Günlük işler yaparak 8 nüfuslu ailesini geçindirdiğini söyleyen Eymad Kazım “Suriye’de yaşanan savaştan dolayı eşimi, 2 kardeşimi, annemi ve 3 çocuğunu alarak Kobanê’yi terk ettik. Ne iş olsa yapıyorum. Yetkililer bana iş versin, çocuğumun tedavisini karşılayayım başka bir şey istemiyorum. Çocuğum gözlerimin önünde eriyor” ifadelerini kullandı. Kazım Ailesine Seyitler Mahallesi 3016 sokak no:5 ve 0531 836 86 53 numaralı hattan ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?