EĞİTİM

MİNİKLER, DİŞ SAĞLIĞINI ÖĞRENİYOR

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Ağız ve Diş Sağlığı Bilimsel Danışma Komisyonu’nun tavsiyesiyle, okul sağlığı çalışmaları kapsamında anasınıfı öğrencilerine yılda iki kez florid vernik uygulaması yapılması kararlaştırıldı.

MİNİKLER, DİŞ SAĞLIĞINI ÖĞRENİYOR
02-12-2015 17:40
Google News

Uygulama kapsamında Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne bağlı Toplum Sağlığı Merkezleri’ndeki diş hekimleri tarafından Ağız ve Diş Sağlığı Farkındalık Eğitimi veriliyor. Program kapsamında diş taramasından geçirilen çocuklara diş fırçası ve diş macununun dağıtıldığını söyleyen Halk Sağlığı Müdürü Dr. Vecheddin Acar “Çocuklarımızda görülen önemli bir sağlık sorunu olan diş çürükleri ve ağız-diş hastalıklarının önlenmesi amacıyla 2015–2016 eğitim-öğretim yılında il genelindeki tüm anaokulu ve anasınıfı öğrencilerine flüorürlü vernik uygulamasının yapılması hedeflenmektedir” dedi.

“ÇOCUKLARI DİŞ ÇÜRÜĞÜNDEN KORUMAYI AMAÇLIYORUZ”

Petrolkent Mahallesi’nde bulunan Damla Anaokulu’nu ziyaret ederek miniklere verilen Ağız ve Diş Sağlığı Farkındalık Eğitimi ve Flüorürlü Vernik uygulamasını izleyen Acar “Flüorürlü Vernik uygulamasıyla çocukların ömür boyu diş çürüklerinden korunmasını amaçlıyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete