GÜNDEM

Minikler mevlidi kutladı

Atatürk İlkokulu Öğrencileri, Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası edeniyle Batman Korkut Özal (TPAO Site) Camisini ziyaret etti.

Minikler mevlidi kutladı
08-10-2022 14:52
Google News

ÖĞRENCİLER, İMAMDAN BİLGİ ALDI

2-A Sınıfı Öğrencileri ve 2-B Sınıfı Öğrencileri, Öğretmenleri Mahmut Onur Gezen ve Siraç Akçay ile birlikte Korkut Özal Camisinde Cami İmamı Lütfi Yılmaz ve Cami Müezzini Hakkı Yılmaz’ı ziyaret etti. Cami İmamı Yılmaz, Mevlid-i Nebi Haftası’nın Peygamberi tanıma ve anlama haftası olduğunu belirterek “Peygamber Efendimize salât ü selâmlar getirilmeli, O’nun şefaatini ümit edip, ümmetinden olma şuurunu tazelemeliyiz” dedi.

İMAMLIK MESLEĞİ TANITILDI

Öğrenci Zehranur Arslan’ın dedesi olan Korkut Özal Cami Müezzini Hakkı Yılmaz, veli meslek tanıtımı etkinlikleri kapsamında imamlık ve müezzinlik mesleğini öğrencilere anlattı.         2/B Sınıf Öğretmeni Siraç Akçay “Çocukların camiyi sevmeleri, camiye tanıtmak, sevdirmek, oradaki manevi havayı teneffüs etmek, din görevlilerine karşı muhabbet duymalarını sağlamak, imamlık ve müezzinlik meslekleri tanıtmak amacıyla Korkut Özal (TPAO Site) Camisini ziyaret ettik. Bizi heyecanla karşılayan ve öğrencilerimize ikramlarda bulunan ve öğrencilerimize hediyeler sunan cami imamı ve müezzinlerine teşekkür ediyoruz” dedi.

PAYLAMA GÜNÜNDE İKRAMLAR PAYLAŞILDI

Cuma Günü’nü paylaşma günü olarak değerlendiren öğrenciler,  TPAO sitesinde bulunan cami çardaklarında veli Mustafa Alkan’ın getirdiği sarma, elmalı kurabiye ve meyve suyunu paylaşarak yedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?