GÜNDEM

MİNİKLERE “HAYIR” DEMEYİ ÖĞRETTİLER

Türkiye Gençlik Konseyi (TGK), startını Hasankeyf’ten verdiği istismarı önleme seminerlerinin ikincisini, Beşiri İlçesi’nde gerçekleştirdi.

MİNİKLERE “HAYIR” DEMEYİ ÖĞRETTİLER
22-03-2018 22:13
Google News

MİNİKLERE SUNUM YAPILDI

Genel Başkan Mekan Görük ve Batman İl Başkanı Veysi Mercimekçi’nin öncülüğünde, Batman Sonsöz Gazetesinin de desteğiyle Batman’ın İlçelerinde ortaöğretim öğrencilerine yönelik istismarı önleme seminerleri düzenleniyor. Hasankeyf’te Kaymakamlığın desteğiyle düzenlenen etkinliğin benzeri, Beşiri Cumhuriyet İlkokulu’nda gerçekleşti.

UYGULAMALI EĞİTİM VERİLDİ

Proje Koordinatörü Elif Görük, öğrencilere mahremiyet eğitimi, özel bölgeler, iyi ve kötü dokunuş, hayır deme eğitimini teorik ve uygulamalı olarak verdi. Programı izleyen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri Nurettin Gültekin ve Selim Karahanlı, eğitimin yaygınlaştırılması için gerekli desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

SIRADA KOZLUK VAR

Aralarında psikolog, sosyolog ve eğitimcilerin de bulunduğu TGK çocuk istismarları ile mücadele ekibi tarafından eğitimlerin, Batman İlçeleri ve Kent Merkezinde düzenlenmeye devam edileceği belirtildi. TGK Batman İl Başkanı Veysi Mercimekçi “Önümüze konan bürokratik engellere rağmen Batman’ın en ücra köşelerinde dahi çocuklarla buluşmaya çalışıyor, istismara karşı bilgilendirme ve hayır deme eğitimi vermeye gayret gösteriyoruz. Sırada Kozluk İlçemiz var. Çocuk istismarına karşı köy ve ilçelerin yanı sıra kent merkezinde farkındalık çalışmaları yürütmeye devam edeceğiz” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete