TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Misafirhane 9 bin 250 kişiyi ağırladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Hasta ve Hasta Yakınları Misafirhanesi son bir buçuk ayda 9 bin 250 hasta ve hasta yakınını konuk etti. Misafirhanede revir, kahvaltı ve akşam yemeği gibi hizmetlerin tümü ücretsiz sunuluyor.

Misafirhane 9 bin 250 kişiyi ağırladı
25-05-2024 00:00
24-05-2024 12:51
Google News

Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde faaliyet yürüten Hasta ve Hasta Yakınları Misafirhanesi, 136 oda 391 yatak kapasitesi ile Türkiye’deki mevcut örnekleri arasında en yüksek kapasiteli misafirhane olma özelliği taşıyor. Çevre il ve ilçelerden tedavi için kente gelen ve kalacak yeri olmayanların ücretsiz kalabildiği misafirhanede son 45 günde 9 bin 250 kişi misafir edildi. Otel konforunda hizmet verilen misafirhanede kalan hasta ve hasta yakınları için revir, mescit, ücretsiz kahvaltı ve akşam yemeği ile wi-fi hizmeti sunuluyor. Tam teçhizatlı çamaşırhanede kıyafetlerini ücretsiz yıkayabilen misafirler, katlarda bulunan ütü odalarında da ütülerini yapabiliyor.

‘Tüm hizmetler ücretsiz’

Hasta ve Hasta Yakınları Misafirhanesi hakkında bilgi veren Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Serkan Demirkıran, misafirhanedeki tüm hizmetlerin tamamen ücretsiz olduğunu söyledi. Misafirlerinin rahat etmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini vurgulayan Demirkıran, şunları ifade etti:

“Çevre illerden ve ilçelerden gelen hastalara ve hasta yakınlarına hastalık süresi boyunca güler yüzlü personelimiz ile ev konforunda hizmet veriyoruz. Misafirlerimizden hep güzel dönüşler alıyoruz. Vatandaşlarımız durumlarını belgeledikleri sürece burada diledikleri kadar kalabilirler. Vatandaşlarımıza sıcak bir aile ortamı sunmaya çalışıyoruz.”

‘Servis imkânı sunacağız’

Halka daha iyi hizmet verme anlayışıyla çalıştıklarını vurgulayan Demirkıran, “İleriki süreçte servis hizmetini de aktifleştireceğiz. Büyükşehir belediyesi olarak elimizden ne gelirse ilerleyen süreçlerde daha kapsamlı daha geniş yapmayı planlıyoruz” dedi. (Bülten)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?