GÜNDEM

Mısır fiyatı, toplantıda görüşüldü

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından mısır alım fiyatının ton başına 6 bin TL olarak belirlemesinin ardından Batman Ticaret Borsası’nda toplantı düzenlendi.

Mısır fiyatı, toplantıda görüşüldü
28-08-2023 15:18
28-08-2023 15:05
BATMAN
Google News

Geçen hafta Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından ton başına 6 bin TL olarak belirlemesinin ardından Batmanlı Çiftçiler, TMO önünde toplanarak açıklanan fiyatın düzeltilmesi için eylem yaptı. Traktörleriyle birlikte Batman Toprak Mahsulleri Ofisi önüne gelen mısır üreticileri, geçen yıl ton başına 5 bin 700 lira olarak belirlenen mısır alım fiyatının bu yıl 6 bin TL olarak belirlenmesine tepki göstererek, mısır ton fiyatının en az 7 bin 500 lira olması gerektiğini ifade etti.

MISIR FİYATI İÇİN TOPLANDILAR

Çiftçilere destek amacıyla Batman Ticaret Borsası’nda toplantı düzenlendi. Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş ev sahipliğinde yapılan toplantıya Hüda Par İl Başkanı Davut Şahin, Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş ve çiftçi temsilcileri katıldı. Hüda Par’lı Şahin “Milletvekilimiz Ramanlı, TMO Genel Müdürü ve Tarım ve Orman Bakanı ile görüşerek çiftçinin mağduriyetini iletti. Ayrıca toplantıda çiftçilerin mısır ekimi sürecindeki gider hesabını yaptıklarını ve bunun 6,14-6,16 arasında bir rakama tekabül etti. Bu hesap cetvelini ve alınan kararı Batman Milletvekili Serkan Ramanlı ile paylaştım. Kendisi de Maliye ve Hazine Bakanı Mehmet Şimşek’e ileteceğini mısır çiftçisinin mağdur edilmemesi ve alım fiyatının 7,5 TL’ye çıkarılması mücadelesini vereceğini söyledi” dedi. (Ubeydullah Baş)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete