GÜNDEM

MISIR HASADI BAŞLADI

Batman’da son dönemde ekimi sıkça yaygınlaşan mısırda hasat dönemine girildi. Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, mısır hasadının yapıldığı tarlaları gezdi.

20-08-2021 14:30
Google News

Batman Ovasına ekilen mısırın hasadına başlandı. Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, mısır veriminin yüksek olduğunu belirtirken “Şuanda mısır tarlasının içindeyiz. Mısır biçimi yapıyoruz. Bu sene mısır dekarda 1700 kilo civarında bir verim söz konusu ama bazı yerlerde 500, 1500 ve 2000 kiloya kadar verim alan yerler var. Çiftçimizde gayet memnundur. Bugün itibariyle mısırın piyasa fiyatı 2300 lira civarındadır. Bu da bizim çiftçimizi fevkalade tatmin etmektedir.  Dekar başına 1700 kilo civarında aldığı için bu çiftçimizi memnun ediyor. Bu sene verim iyi olduğu için haliyle fiyatlarda iyi oluyor. Bunlar tane mısırdır” dedi. 
“FİYATLARDAN MEMNUNUZ”


Mısır üreticisi Mehmet Salih Tutar “16 yıldır bu işi yapıyoruz. Benim babamda çiftçiydi. Yıllardır ekip biçerek çiftçilik yapıyoruz. Bu sene ki mısır hasadımız başladı. Hayırlısıyla biçmeye başlıyoruz. Verimden ve fiyattan çok memnunuz. Hayırlısı olur inşallah. Mısır üretiminde geçen yıla oranla hem üretimde hem de tüketimde yüzde 80’lik bir artış oldu. Verim yüksek olduğu için fiyatlarda iyi olacak. Tüketicinin alım gücüne uygun fiyatlarla piyasaya çıkarıyoruz.  Bu yıl piyasa fiyatı yaklaşık 2200 lira olarak belirlendi tonu başına ve bu da bizi memnun etti” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete