GÜNDEM

Mısır üreticisi perişan halde!

Batmanda mısır hasadı başladı. TMO tarafından geçtiğimiz günlerde 6 TL olarak açıklanan mısır alım fiyatı üreticileri şaşırttı.

Mısır üreticisi perişan halde!
08-09-2023 16:00
08-09-2023 15:15
BATMAN
Google News

“BUNDAN SONRA MISIR EKEMEYİZ”

Mısırın kullanıldığı bütün ürünlerde yüzde 100’ün üzerinde artış yaşanmasına rağmen mısıra sadece yüzde 5’lik zam yapıldı. Çiftçi Fesih Bozkurt “Mısıra maliyetinin çok aşağısında bir fiyat biçildi.  Her şey iki misli zam olurken bizim mısır geçen senenin daha aşağısında biz satıyoruz. Yani bu sene bizim sonumuzdur herhalde. Daha ekemeyiz.  İmkânlarımız yetmiyor. Mazot fiyatları ortada. Yüzde 100 fazla zam oldu. Gübreler yine öyle. İşçilik öyle. Ama geç geçen sene 5400' e verirken bu sene 5000’in aşağısında veriyoruz. Yani bu sene epey içerideyiz. Geçen sene koyduğumuz parayı elimize gelmeyecek. Bu bir kıyımdır” dedi.

HER ŞEYE ZAM GELDİ, MISIRA GELMEDİ

Çiftçi Namet Görkan ise “Her şey ikiye üçe katlanırken mısırın fiyatında gerileme oldu. Gelecek sene bir daha neden ekeyim? Ofis, alım yapar gibi bir görüntü veriyor. Ama ÇKS’miz olmasına rağmen bize randevu ayırmıyor. Vermiş olsaydı, birkaç kuruş fazladan ofise verecektik” dedi. (Adnan Ayaz/Batman Sonzöz Gazetesi)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
3 Nisan 2024 e-gazete