HALKIN SESİ

MODERN MAHALLEDE SORUNLAR DİZ BOYU

MODERN MAHALLEDE SORUNLAR DİZ BOYU

MODERN MAHALLEDE SORUNLAR DİZ BOYU
15-01-2015 19:16
Google News

Her hafta bir mahallede gerçekleştirdiğimiz “Mahallenin Muhtarları” çalışmamız için 18 bin nüfuslu Gap Mahallesi’ni ziyaret ettik.

Gap’ta ikinci dönem muhtarlık görevini yürüten Mehmet Çelik’le semtin sorunlarını enine boyuna konuştuk.  18 bin nüfuslu Gap Mahallesi’nde sorunların diz boyu olduğunu söyleye Muhtar Çelik, yetkilileri göreve davet ediyor. Mahallede taziye evi kurulmasını isteyen Çelik, okulun yetersiz olduğunu dile getiriyor.

TAZİYE EVİ ŞART

GAP Mahallesi Muhtarı Mehmet Çelik, 18 bin nüfuslu mahallenin en büyük eksiğinin taziye evi olduğunu söyledi. Mahalleye kısa sürede bir taziye evi yapılmasını isteyen muhtar Çelik taziye evi için bir yer tahsis edilmesi halinde, mahalleli olarak taziye evini inşa edebileceklerini ifade etti. Bahçeşehir Koleji karşısında bulunan parkın taziye evi için uygun olduğunu belirten Çelik “Park küçük ve kullanışsız olduğu için buranın değerlendirilmesini istiyoruz” dedi.

MAHALLEDEKİ OKUL YETERSİZDİR

Mahallede tek bir olduğunu belirten Çelik “mahallede bulunan Gap İlköğretim ve ortaokulu 18 bin nüfuslu mahalleye yetersizdir. Geçen yıl yeni bir okul yapılması için 14 derslikli okul ihalesi yapıldı. İhale kabul edildi ancak bir türlü ihalesi kabul edilen okul yapılmadı ve ihale iptal edildi” diyor. Okulda sınıfların kalabalık olmasından yakınan Muhtar Çelik, bunun mahallede tek bir okul olmasından kaynaklandığını söyledi. Okul önlerinde güvenlik ekiplerinin bulunmasını isteyen Muhtar Çelik “İlköğretim öğrencileri okuldan geç saatte çıktıkları için velileri tedirginlik yaşıyor. Öğrencilerin, uyuşturucu ve diğer kötü alışkanlıklardan etkilenmemesi için güvenlik görevlilerinin okul önlerinde görev yapmasını istiyoruz” şeklinde konuşuyor.

ÇAMUR DERYASI İÇİNDEYİZ

Batman’ın modern mahallelerinden sayılan Gap Mahallesi, yapılan doğal gaz çalışmasından sonra çamur deryasına dönmüş. Doğalgazın gelmesine sevinemediklerini söyleyen Muhtar Çelik “Doğal gazın gelmesine sevinemedik, kazı sonrası oluşan çukurlar ve yağışla birlikte gelen çamur mahalle sakinlerini bezdirdi. Arabalarımızı çıkaramaz olduk. Modern mahallemiz 3 yıl geriye gitti. Her yer çamur içinde. Belediye’den çalışmalarını hızlandırmasını istiyoruz” diyor.

DEDAŞ’A SİTEMLİYİZ

Kış mevsiminde yaşanan elektrik kesintilerine de değinen Muhtar Çelik, Dedaş’tan soruna çözüm bulmasını istedi. Sokak lambalarının bile bozuk olduğunu belirten Çelik “Dedaş özelleşmeden önce hiçbir sorun yoktu, Özelleştikten sonra sorunlar arttı. Dedaş’ta muhatap olacak kimse bulamıyoruz Sorunlarımızı ileteceğimiz kimse yok” dedi. Sokak lambaları yanmadığı için gece kimsenin evinden çıkmadığını belirten Çelik, Dedaş’tan sokak lambalarını en kısa sürede onarılmasını istedi.  

 

KURUMLAR DUYARSIZ

Kurum müdürlerinin  muhtarlar ile irtibat halinde olması gerektiğine dikkat çeken Çelik, kurum yetkililerinin yılda 2–3 kez muhtarlar ile bir araya gelmeleri halinde, mahallede sorunlarının bir nebze azalacağını söyledi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
3 Nisan 2024 e-gazete