ESNAF HABERLERİ

Motorcularda nakit para dönemi…

Aydınlıkevler Mahallesinde bulunan Moto Lux Dükkânında 25 yıldır motosiklet satış ve tamiri yapan Murat Bulut, Sonsöz Gazetesine sektörün son durumu hakkında konuştu.

Motorcularda nakit para dönemi…
11-06-2022 08:37
11-06-2022 18:15
BATMAN
Google News

TÜRKİYE’NİN HER YERİNE SATIŞ VAR

Motorlarını şehirlerarası otobüsle müşterilerinin istediği yerlere gönderdiğini belirten işletme sahibi Murat Bulut “Toplam üç yerimiz var. Satışla beraber tamir yapıyoruz. Türkiye’ deki tüm motosiklet marka ve modellerini satıyoruz. İstanbul, Aksaray,  Denizli gibi yerlerde motosiklet üretimi yapan fabrikalardan alım-satım yapıyoruz. En çok sattığımız ürün scooter model. Getir firmasının motorlarını da satıyoruz. Ülkenin her yerine satışımız var. Sattığımız motorları da şehirlerarası otobüsle gönderiyoruz. Motosiklet fiyatları 16–750–117 Bin TL arasında değişiyor. Meslek ile ilgili en önemli sorunumuz sürekli artan fiyatlar. Fabrikadan aldığımız ürünü bir ay önceki fiyatla satamıyoruz. Çünkü fiyatlar saat başı değişiyor” dedi.

FABRİKALAR STOK YAPIYOR

Farikaların ekonomik sorunlardan dolayı çek kabul etmediğini belirten Bulut “Fabrikalar Dolar kurundan dolayı kendilerini güvenceye almak istiyor. O yüzden ürün satmayıp stok yapıyorlar ve fiyatların yükselmesini bekliyorlar. Sattığımız ürünü yerine koyamıyoruz. Eskiden bir ayda 20 motor satarken, şimdi ise 10 motor satabiliyoruz. Daha önce 5 aylık çek kullanabiliyorken, şu anda nakit ya da kredi kartıyla anında ödeme istiyorlar. Vatandaşın alım gücü düştü. Yetililerden talebim hem müşteriler için hem bizim için yüksek fiyatların acilen düşmesidir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete