SİYASET

“MÜCADELEDE KARARLIYIZ”

AK Parti Batman İl Kadın Kolları Teşkilatı, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’ne ilişkin yazılı açıklama yaptı.

“MÜCADELEDE KARARLIYIZ”
25-11-2021 15:11
25-11-2021 15:35
BATMAN
Google News

Açıklamayı Ak Parti İl Kadın Kolları Sosyal Politikalar Birim Başkanı Huriye Ustabaşı “Kadına yönelik şiddet sadece ülkemizde değil maalesef tüm dünyada bir sorundur. AK Parti olarak, kurulduğumuz ilk günden itibaren kadına yönelik şiddetle mücadelede reform niteliğinde adımlar attık. 2002 yılında yola çıkarken kılavuz edindiğimiz seçim beyannamemizden itibaren, kadına yönelik şiddetle mücadelede kararlılığımızı ifade ettik. Bizim medeniyetimiz, kadın, erkek, çocuk, her bir insana ve tüm yaratılmışlara Muhabbeti, sevgiyi esas alan bir medeniyettir. Şiddet uygulayana, şiddete taraf olana, Şiddet üzerinden siyaset yapana, mobbing ve sözlü şiddet uygulayana, şiddeti olumlayan zihniyete karşı kadın-erkek omuz omuza mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

***

“ŞİDDETİ AZALTACAK ÖNLEMLER ALDIK”

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’n ilişkin mesaj yayımladı.

Özdemir “Toplumun temel taşı ve aile birliğinin en önemli unsuru olan kadınlar, özellikle annelik sıfatı ile fedakârlığın sembolüdürler. Dinimizde de kadınların yeri hep önemli olmuştur. Kur’ân-ı Kerim’de, farklı fizyolojik ve psikolojik yapıya sahip olan kadın ve erkekten biri diğerinden daha üstün veya ikisi birbirine eşit tutulmak yerine, birbirinin tamamlayıcısı olarak kabul edilmiştir. Ülkemizde, kadın hakları konusunda birçok önemli yapısal ve yasal düzenlemeler yapılmıştır. Ak Parti hükümetleri döneminde kadına yönelik şiddetin en aza indirilmesi, kadınların sosyal yaşamda hak ettikleri yere gelmesi ve kız çocuklarımızın eğitimi konularında ceza mevzuatlarında kadınlarımızı ve aileleri korumaya yönelik düzenlemeler yapılmıştır” dedi.

***

“PARTİMİZ KADINLARIN YANINDA”

AK Parti Batman İl Başkanı A. Akif Gür, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ne ilişkin yazılı mesaj yayımladı.

Gür “AK Parti, kadın erkek milyonlarca üyesiyle 19 yıllık iktidarı boyunca kadının hayatın vazgeçilmez bir parçası olduğuna inancını defaatle kanıtlamış, kadını toplumdan, siyasetten, hayattan ayrıştıran her türlü zihniyetle vazgeçmeden, sonuna kadar mücadele etmiş, büyük başarılara imza atmıştır. Bize göre kadına şiddet, fikri ve vicdani yoksunluğu zorbalıkla kapatmaktır. Kadına şiddet en büyük acizlik ve cahilliktir. Şiddet uygulayanları en ağır şekilde cezalandırmak çok önemli olsa da, esas önemli olan şiddeti uygulanmadan önce engelleyebilmektir. Bunun toplumun her ferdini bilinçlendirmekten geçtiğini biliyor ve çalışmalarımızı bu yönde yoğunlaştırıyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete