GÜNDEM

MÜFTÜ’DEN RAMAZAN TOPLANTISI

Müftü Hasan Çağlar, yarın başlayacak olan Ramazan ay’ı nedeniyle din adamlarıyla toplantı düzenledi.

MÜFTÜ’DEN RAMAZAN TOPLANTISI
26-06-2014 17:28
Google News

Ramazan ay’ı boyunca Tenzil camisinde teravih namazı kılınacağını açıklayan Müftü Çağlar “bugün ilk teravih namazı kılınacak ve gece sahura kalkılacaktır. Ramazan ay’ı boyunca Emniyet Müdürlüğü karşısında bulunan Tenzil Camiinde hatimle teravih namazı kılınacaktır” dedi.

FİTRE MİKTARI 10 TL

Bu sene fitre miktarının 10 Tl olduğunu belirten Müftü Çağlar “Bu seneki Ramazan ayı fitre miktarı 10 Tl’dir. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl Ramazan ay’ı teması için Hiç Kimse Kimsesiz Kalmasın Bu Ramazan ve Her Zaman konusu seçilmiştir. Bu kampanya çerçevesinde ilimizde de özel çalışmalar yapılacaktır. Ramazan ay’ı için bir takım hazırlıklar yaptık. Mübarek ay’ın ibadet ruhu ile yaşanması için tüm camilerde cemaatin durumuna göre tespit edilecek bir namaz vaktinde mukabele programı uygulanacak. Her camide vaazlar verilecek ve ilmihal dersleri verilecektir” dedi.

CAMİLERDE UYUMAYIN…

Camilerde uyumamaları konusunda vatandaşların uyarılmasını isteyen Müftü Çağlar “teravih namazlarının hızlı kıldırılmaması gerekiyor. Namazı hızlı kıldırmak ibadetin ruhuna aykırıdır. Ayrıca camilerde yatmanın-uyumanın uygun olmadığı, vatandaşlara anlatılmalıdır” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete