SİYASET

“MUHAMMED ALİ, TÜRKİYE’DE OLSA VATAN HAİNİ İLAN EDİLİRDİ”

74 yaşında hayatını kaybeden Efsanevi Boksör Muhammed Ali'nin yaşam öyküsünü Meclis Kürsüsünde anlatan HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, konuşmasının sonunda barış çağrıları yaptı.

“MUHAMMED ALİ, TÜRKİYE’DE OLSA VATAN HAİNİ İLAN EDİLİRDİ”
09-06-2016 20:50
Google News

3 Haziran 2016’da vefat eden Muhammet Ali Clay’e boksörlük ve şampiyonluğunun yanında değer katan en önemli şeyin, barış yanlısı tutumu olduğunu söyleyen Milletvekili Aslan “Hiç şüphesiz zamanın Amerikasının savaşçı politikasına karşı dik duruşuydu, esas onu önemli kılan. Savaşa karşı olduğu için 5 yıl hapse çarptırılmıştı, şampiyonluğu ve lisansı elinden alınmış ve vatan haini ilan edilmişti. Şu anda bizler de savaş karşıtı söylem ve fiillerimizden dolayı yargılanmak isteniyoruz. Cudi ve Bagok Dağı’nda Kürt ve Türk evlatları ölmesin diye canlı kalkan olduğumuz için suçlanıyoruz. Canımı siper ettiğimde yasak askerî bölgeye girdiğim için 5 yılla yargılanıyorum. O eylemimle gurur duyuyorum” dedi.

KÜRTLERE TAHAMMÜL EDEMEYENLER BİZİ MECLİSTEN ATMAK İSTİYOR

Geçmişte Muhammed Ali’yi mahkûm etmek isteyenlerin, bugün yargılandığını söyleyen Milletvekili Aslan “Günün birinde bizler de barışçı tutumumuzla vicdanlarda beraat edeceğiz, yargılayanlar ise mahkûm olacaktır. İnanın, Muhammed Ali Clay, Türkiye’deki savaşı durdurmak için çağrıda bulunsaydı, o da vatan haini ilan edilirdi. Muhammed Ali 1960’ta bir lokantaya girdiğinde, siyahlar giremez yazısını gördüğünde, altın madalyasını Ohio Nehrine atmıştır. 1960’da lokanta ve otobüslere alınmayan siyahlar bugün Amerika’da başkan oldu ama Türkiye’de ise bırakın Kürt Başbakan ve Cumhurbaşkanına, bir Kürt Milletvekiline tahammül edemeyenler bizi Meclisten atmak istiyor” ifadelerini kullandı. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete