GÜNDEM

MÜHENDİS VE MİMARLAR: VALİ VE BELEDİYE BAŞKANINA SESLENİYORLAR;

Danıştay’ın, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’ndeki bazı maddelerin iptali yönünde aldığı ara karar sonrası inşaat sektörü durma noktasına geldi.

MÜHENDİS VE MİMARLAR: VALİ VE BELEDİYE BAŞKANINA SESLENİYORLAR;
06-08-2019 19:54
Google News

 

MECLİS KARARI ÇIKARILMASI YETERLİ
Danıştay tarafından İmar Kanunu’nda yapılan iptal sonrası yapı izinlerinin verilmemesi, inşaat sektörünü durma aşamasına getirdi. Mühendis ve inşaatçılar, sosyal medya üzerinden Batman Valisi Hulusi Şahin ve Belediye Eş Başkanı Dr. Mehmet Demir’in sosyal medya hesaplarını etiketleyerek “Neden inşaat sektörü canlanmıyor? Sorun, yeni imar yerlerinin açılmaması değil mi? Belediyenin hiç bir planı onaylamaması ve meclis kararı almaması değil mi? Kimi kandırıyorlar? Halk perişan. Bir an önce çözüm bulunsun” dedi.
İNŞAAT SEKTÖRÜ BATMAK ÜZERE
Paylaşımın devamında “Danıştay tarafından kanunda yapılan iptal ile ilgili ruhsat vermede muamma bir durum oluştu. İnşaat sektörü batmak üzere. Büyük bir kriz kapıda bekliyor. Belediye Yönetimi, Çevre Şehircilik Müdürlüğü, konuya acilen müdahil olmalı” denildi. 
BAZI BELEDİYELER, MECLİS KARARI İLE RUHSAT VEREBİLİYOR
Paylaşıma yapılan yorumlarda “Şehrimizin en büyük sorunu işsizlik. İnşaat sektörü ise en büyük istihdam alanı. Danıştay kararına rağmen birçok belediye, meclis kararı ile talepte bulunan inşaat sahiplerine ruhsat verebiliyor. Batman belediyesinin de bir an önce bu formülle inşaat ruhsat iznini vermesini talep ediyoruz” denildi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete