GÜNDEM

MUHTAR-MAHALLE BULUŞMALARI BAŞLADI

Sağlık Mahallesi Muhtarı Fatma Türkan, mahallesinde halk toplantıları düzenlemeye başladı.

MUHTAR-MAHALLE BULUŞMALARI BAŞLADI
26-05-2021 12:05
BATMAN
Google News

Koronavirüs pandemisi nedeniyle yaklaşık 1,5 yıldır mahalle sakinlerine yönelik ziyaretlerini azaltmak zorunda kalan Sağlık Mahallesi Muhtarı Fatma Türkan, sokak sokak halk toplantısı düzenlemeye başladı.

MAHALLE SAKİNLERİ DAVET EDİYOR, MUHTAR TOPLANTIYA GİDİYOR

Sağlık Mahallesi Muhtarı Fatma Türkan, mahallesinin her sokağında halk toplantısı düzenlemek için harekete geçti. Sosyal medya üzerinden ‘siz isteyin, biz gelip toplantı yapalım’ mesajını paylaşan Türkan’a ilk davet, 1901 sokak sakinlerinden geldi. Sokakta sosyal mesafe kurallarına göre sandalyeler dizildi. Muhtar Türkan, belirtilen gün ve saatte toplantı yapılacak sokağa gitti.

ÜÇ KONUDA ORTAK KARAR ALINDI

Kadınların çoğunlukta olduğu toplantıda, mahallede anaokulu ihtiyacının giderilmesi için yer arayışının yapılması, yeşil alanların arttırılması ve içinde spor aletleri olan bir parkın mahalleye kazandırılması konusunda istişareler yapılarak, ortak kararlar alındı.

TOPLANTI VERİMLİ GEÇTİ

Toplantının verimli geçtiğini belirten Muhtar Türkan “Bize bahçesinin kapılarını açan Bedriye Hanıma teşekkür ediyorum. İlk mahalle toplantımızı yaptık. Mahalle sakinlerimiz davetlerini yaptı. Toplantı için ortam oluşturdu. Biz de davetlerine icabet ederek, kendileriyle bir araya geldik. Onları dinledik. Notlar aldık. Bize iletilen talepler üzerine şimdiden belediye ile görüşmelere başladık ve dilekçelerimizi yazdık. Mahalle toplantılarımızın verimli geçeceğine inanıyorum. pandemi nedeniyle ev ziyaretlerimizi azalttık. Muhtarlık ofisimizde kalabalık alamıyoruz. Bu yüzden sokakta, açık havada ve pandemi şartlarında toplantılarımıza devam edeceğiz. Hangi sokak sakinlerimizden davet gelirse, orada olacağız” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete