GÜNDEM

MUHTARLAR, DEDAŞ’A TEPKİ İÇİN TOPLANDI

Batman’da muhtar dernekleri, yüksek elektrik faturaları nedeniyle yaptıkları kitlesel basın açıklamasında,. Dicle Elektrik Şirketi (DEDAŞ)’ne tepki gösterdi.

MUHTARLAR, DEDAŞ’A TEPKİ İÇİN TOPLANDI
03-09-2021 17:59
BATMAN
Google News

İKİ DERNEK, ORTAK AÇIKLAMA YAPTI

Açıklamayı Batman Muhtarlar Derneği Başkanı Şahin Demir ve Tüm Muhtarlar Derneği Batman Şube Başkanı Mahsum Padir, birlikte okudu.

İKİ STK BAŞKANI DA DESTEK VERDİ

Batman Barosu Başkanı Av. Erkan Şenses ve Batman-Siirt Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Bölge Odası Başkanı Hayrettin Başaran da açıklamaya destek verdi.

“ŞİRKETİ KINIYORUZ”

Ortak açıklamada “İnsanoğlunun en temel gereksinimi olan elektrik enerjisi, yaşamın vücut bulduğu hemen her alanda kullanılmaktadır. Teknoloji çağımızda sonuca giden her buluş, elektrik enerjisi sayesinde hayat bulmuştur. Evlerimizde, işyerlerimizde, okullarımızda vb. her mekanda enerjiye ihtiyaç duyulmaktadır. Elektrikler kesildiğinde hayat bütünüyle durma noktasına gelmektedir. Bu durumun fırsat bilen elektrik kurumu şirket yetkilileri, hizmetten çok işi ticarete dökmüş ve yapmış oldukları zamlarla adeta halkın cebine göz dikmişlerdir. Giderek artan hayat pahalılığının yanısıra elektrik faturalarındaki zamlar halkın belini bükmüştür. Öyle ki; zaten yüksek miktarlardaki elektrik faturaları, yeni ayda gelen zam yüküyle birlikte kimine yüzde 150, kimine de yüzde 200’ü aşan miktarlarda gelmiştir. Bu durum halkımızın ciddi manada tepkisine neden olmuştur. Bazı elektrik faturaları, sanki konut kirası ya da satın alınan bir evin aylık ödemesi miktarlarında bizlerden tahsil edilmektedir. Zaten İşlerin iyi gitmediği bu pandemi sürecinde esnaf perişan, orta gelirli sıkıntılı, yoksulun hali içler acısı ve memurun durumu ortada iken, gelen bu aşırı zamların halkımıza bu denli yansıtılması, birilerinin keyfiyeti, inisiyatifi ve cebinin doldurulmasına müsaade edilmeyecek boyuttadır. Bu nedenle halkımız ve Muhtarlar olarak bizler, gelen bu yüksek faturaları asla kabul etmiyor ve kendilerini kınıyoruz. Şayet bu korkunç zamlar geri çekilmediği ve faturaların bu şekilde gelmeye devamı halinde, gerekirse Biz Muhtarlar olarak, hakkımızı Ankara merkezli aramak zorunda kalacağız. Umarız ve dileriz ki şirket yetkilileri, bizlerin bu haklı isyanına kulak verip de ‘üç maymunu’ oynamaz ve bizlerin bu taleplerine olumlu yanıt vereceklerdir. Açıklamamızı burada noktalarken hepinizi saygıyla selamlıyor, siz kıymetli halkımıza ve değerli basınımıza teşekkürlerimizi iletiyoruz” denildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete