GÜNDEM

MUHTARLARIN DİDİM GEZİSİ SONA ERDİ

Didim Belediyesi, Doğu-Batı Kardeşliği Projesinde Didim ile Batman arasında gönül köprüsü kurdu. Sason’dan bir grup muhtar, Aydın’ın turistik ilçesi Didim’de 5 gün tatil yaptı.

MUHTARLARIN DİDİM GEZİSİ SONA ERDİ
13-10-2019 16:43
Google News

 

BATMAN-DİDİM ARASI KÖPRÜ KURULDU

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Batman Ziyaretine eşlik ettiği günlerde Batman Halkının misafirperverliği ve sıcak ilgisinden etkilenen Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, CHP Batman İl Başkanı Hüseyin Yaşar ve Didim'de yaşayan Sason Belediye Eski Başkanı İrfan Arslan’ın önerisi üzerine Didim-Batman arasında dostluk köprüsü kurmak istedi. Didim Belediye Başkanı Atabay, Batman ve Sason’dan 15 muhtar ve  2 gazeteciyi Didim'e davet etti.

BAŞKAN ATABAY’DAN DOSTLUK MESAJI

Didim’e ağırlanan Muhtarlar, Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay’ı ziyaret etti. Başkan Atabay, Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez, Alevi, Ezidi, Müslüman Halklar arasında önyargıları kırmak ve halklar arasındaki dostluğu sağlamak amacıyla bölge ileri arasındaki ziyaretlerin büyük önem taşıdığını söyledi. Başkan Atabay “Bu ülkede yaşamak, bu ülkenin insanı olmak, doğusunda batısında kuzeyinde güneyinde hiç fark etmez, çok zor çünkü bu ülkeyi dışarıdan rahat bırakmıyorlar. Onun için biz doğuda yaşayanımızla batıda yaşayanımızla güneyde yaşayanımızla kuzeyde yaşayanımızla iç içe geçip bir tek vücut olmamız gerekiyor. Biz nasıl bir toprakların üzerinde yaşadığımızı, nasıl bir mozaik olduğumuzu belki de biz farkında değiliz. Bu tip organizasyonlar ile yurdumuzun diğer bir köşesinden buraya geliyorsunuz, bizlerin misafiri oluyorsunuz. Biz de oraya gelip sizlerin misafiri oluyoruz. Bu havayı soluyabilmek, bu düşünceleri gerçekten içten gelerek söyleyebilmek ve bunu paylaşmak çok önemli. Bu programımız, Türkiye’ye örmek olsun istiyoruz. Batman-Didim köprüsünü kurarak, devam ettirmek istiyoruz” dedi.

DİDİM’İ KARIŞ KARIŞ GEZDİLER

Didim Programına katılan muhtarlar, Didim Belediyesinin ev sahipliğinde turistik ilçeyi gezdi. 5 gün boyunca Didim Belediye Başkan Yardımcıları ve Didim Belediye Kültür Müdürlüğü Ekipleri eşliğinde Apollon Tapınağı, Mübev, Prine, Doğanbey, sera alanları ve Milet ve Bafa Gölünü gezen muhtarlar, hatıra fotoğrafları çekti. Didim’in yöresel yemeklerini tadan katılımcılar, mangal ve çiğköfte etkinliğinde Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay ile kol kola halaylar çekti, karşılıklı oyunlar oynadı. Katılımcılar, tekne turu ile Didim’de körfezleri gezme fırsatı buldu.

BATMAN’A İADE-İ ZİYARETTE BULUNACAKLAR

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, dostluk köprülerinin sağlamlaşabilmesi için Didim’den bir grupla birlikte Batman’a ziyarette bulunacaklarını söyledi. Sason Eski Belediye Başkanı İrfan Arslan da dostluk projesinin devamı için karşılıklı ziyaretleri devam ettireceklerini kaydetti.

KAYNAŞMA VE BİRLEŞTİRME ANLAYIŞI VAR

Batmanlıları Didim’de ilgiyle ağırlayan Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’a teşekkür eden CHP Batman İl Başkanı Hüseyin Yaşar “Muhtarlarımız Didim’den memnun dönmüşler. Çok güzel bir ilgiyle ağırlanmışlar. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete