SPOR

Mukopolisakkaridoz Hastası Karateci Beyza'nın Başarı Hikayesi

15 yaşındaki albino karate sporcusu Beyza Kılıç'ın görme ve işitme engeline rağmen Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya hedefi

Mukopolisakkaridoz Hastası Karateci Beyza'nın Başarı Hikayesi
14-03-2024 13:10
Google News

15 yaşındaki karate sporcusu Beyza Kılıç, Ankara'da düzenlenen Türkiye Büyükler - Para Karate - Veteranlar - İşitme Engelliler Karate Şampiyonası'nda birincilik elde ederek önemli bir başarıya imza attı.

Doğuştan "mukopolisakkaridoz tip 6" hastalığı ve albino olmasına rağmen sporla hayata tutunan Beyza, ailesinin ve öğretmeninin desteğiyle karateye başladı. Engeline rağmen mücadele eden Kılıç, antrenörünün cesaretiyle müsabakalara katılarak dereceler elde etti.

Beyza'nın babası Emrah Kılıç, kızının ilk kez 2 yaşında duymaya başladığını belirtirken, Beyza'nın antrenörü Serap Yıldız ise onu destekleyerek özgüven kazandırmaya çalıştığını ifade etti. Yıldız, başarının önünde hiçbir engelin olmadığını ve azimle çalışmanın her şeyi başarabileceğini vurguladı.

Beyza Kılıç, ailesinin ve öğretmeninin desteğiyle spordaki başarısını sürdürerek Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak milli sporcu olmayı hedefliyor. Mukopolisakkaridoz hastalığına rağmen engelleri aşan Beyza'nın başarı hikayesi, özveri ve azimle her engelin üstesinden gelinebileceğini gösteriyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete