GÜNDEM

MÜLTECİ AİLENİN YARDIM ÇIĞLIĞI…

Suriye’de yaşanan savaş nedeniyle ülkelerini terk edip Batman’a sığınan Suriyeli Aile, Petrolkent Mahallesi’nde üç göz bir odada yaşam mücadelesi veriyor.

MÜLTECİ AİLENİN YARDIM ÇIĞLIĞI…
01-08-2017 19:12
Google News

 “SAHİPSİZ KALDIK”

Halısı dahi olman evde geçim sıkıntısı yaşayan 7 kişilik mülteci aile, hayırveserlere sesleniyor. Hem eşinin hem de kendisinin kalp, hastası olduğunu söyleyen Baba Amıd Al Alo “Ben de eşim de kalp hastasıyız. Bu yüzden ağır işlerde çalışamıyorum. Evimiz, kira. Devlet bazı ilaçları karşılıyor ama bazılarını da biz ödemek zorunda kalıyoruz. İlaçlar çok pahalı. Yeğenim ve ailesi de bizimle kalıyor. Yeğenimin 5 aylık bir bebeği var. Erzak, bebek bezi ve mama ihtiyacımız var. Sahipsiz kaldık” dedi.

“ÇOCUĞUMUN SÜT VE BEZ İHTİYACINI KARŞILAYAMIYORUM”

5 aylık çocuğunun mama ve bez ihtiyacını karşılayamadığını belirten Ahmed Al Alo ise “İş bulamadığım için su satıyorum, ışıklarda arabaların camlarını yıkayarak para kazanmaya çalışıyorum. Oğlumun bez ve süt parasını dahi karşılayamıyorum. Devletten yardım ve destek istiyoruz, çaresiz durumdayız” şeklinde konuştu. Aileye yardım etmek isteyenlerin, 0538 2011 13 39 numaralı hattı arayabilecekleri belirtildi. (Ferit Şimşek)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete