GÜNDEM

MÜLTECİ GENÇ, ARTIK YÜRÜYEBİLİYOR

Suriye'deki savaşta evine bomba isabet etmesi sonucu bacağını kaybeden 25 yaşındaki Abdulnasır Hilef, 6 yıldır beklediği proteze Türkiye’de kavuştu.

MÜLTECİ GENÇ, ARTIK YÜRÜYEBİLİYOR
13-08-2019 16:20
Google News

 

Suriye'nin Haseke Kentinde dayısının evinin bombalanması sırasında bacağını kaybeden Hilef, ülkesinde tedavi olamayınca Türkiye'ye getirildi. Batman’ın Aydınlıkevler Mahallesi'nde tek odalı eve ailesiyle birlikte yerleşen Hilef, komşularının desteği ile yaşama tutundu. İHH İnsani Yardım Derneği Batman Şubesine müracaat eden Hilef, protez bacak talebinde bulundu. Ölçüleri alınan Hilef için İHH İnsani Yardım Derneğinin Protez Atölyesinde protez bacak yapıldı. İHH İnsani Yardım Derneği Batman Şube Başkanı Mehmet Latif Kaya, Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Ali Gazal ile Hilef'i evinde ziyaret ederek protez bacağı teslim etti.
Hilef, 6 yıl aradan sonra ilk defa yürümenin sevincini yaşarken “Protez sayesinde şimdi yürüyebiliyorum. Ayrıca bana bir motosiklet de aldılar. Protez olmadığı için eskiden tek ayakkabı giyiyordum şimdi ise pantolon ve ayakkabı giyebiliyorum. Yeniden doğmuş gibiyim” dedi

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete