GÜNDEM

MÜLTECİLERİN YAŞAMA TUTUNMA ÇABASI

Yaşanan savaş nedeniyle ülkelerini terk ederek Batman’a yerleşen mülteciler, hayata tutunmak için ekmek parasının peşine düşüyor.

MÜLTECİLERİN YAŞAMA TUTUNMA ÇABASI
19-01-2017 22:56
Google News

İş bulmakta zorluk çeken bazı mülteciler, kendi işini kurarak ekmeğini kazanıyor.

SURİYE’YE ÖZGÜ YEMEK VE TATLILAR PİŞİRİYOR

Savaş nedeniyle ailesini alarak Batman’a sığınan Suriyeli Muhammed Ahmed, Aydınlıkevler Mahallesi Mehtap Caddesi üzerinde kendi işyerini kurdu. Öz sermayesi ile açtığı lokantada Suriye’ye özgü yemek ve tatlılar satan Muhammad Ahmad, amacının hem para kazanmak hem de kendi kültürlerini yaşatmak olduğunu söyledi.

Suriyelilerin, tatlıya düşkün olduğunu belirten Muhammad Ahmad “Suriyeliler, kendi yörelerine ait nohut yemeği ve baklalara düşkündür. Ben de menümüzde buna ağırlık veriyorum. Suriyeliler çok geliyor ama son zamanlarda Batmanlılar da gelmeye başladı. Hem ekmek paramı kazanıyorum hem de hemşerilerime geleneksel tatları unutturmuyorum” dedi.

BATMANLILAR, HALEP BURMASINI SEVDİ

Suriye’nin Halep Bölgesinde evi bombalandıktan sonra Batman’a sığınan İbrahim El Hasan, Komanda Caddesi üzerinde tatlı salonu kurarak mesleğini burada da sürdürüyor. Suriye tatlılarını sattığını söyleyen İbrahim El Hasan “Pastanede Suriye'ye özgü kolveoşkor, Halep burması, Halep kadayıfı gibi tatlıları ve kurabiye çeşitlerini üretiyoruz. Sadece Suriyeliler değil Batmanlılar da çok beğenerek yiyor. Suriye tatlılarında fıstık yoğun olarak kullanılır. Tatlılarımız hijyen ortamda hazırlıyoruz. Özel günler için sipariş alıyoruz. 0544 314 23 71 numaralı hattan bize ulaşabilirler” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete