GÜNDEM

MÜLTECİNİN İLAÇ DRAMI...

Sara hastası 33 yaşındaki Suriyeli Hasan Özkan, sağlık sorunu yaşadığına dair raporunun olmadığı gerekçesiyle hiçbir eczaneden ilaç alamadığını ileri sürdü.

MÜLTECİNİN İLAÇ DRAMI...
11-10-2017 20:01
Google News

SURİYE’DEN ALDIĞI RAPORLAR İŞLEM GÖRMÜYOR

Ülkelerinde yaşanan savaştan dolayı 6 yıl önce Suriye’nin Haseki Kentinden Batman’a sığınan Özkan Ailesi, sıkıntılarla boğuşuyor. Geçim sıkıntısının yanında sinirsel bir hastalık olan sara hastalığıyla da boğuşan 2 çocuk babası Hasan Özkan, Suriye’den aldığı raporların Türkiye’de geçersiz sayıldığını iddia etti. Batman’da kendisine sara hastası olduğuna dair raporun yazılmadığını dile getiren Özkan, eczanelerden ilaç alamadığını ileri sürdü.

HASTALIĞI YÜZÜNDEN İŞTEN ÇIKARILIYOR

Karşıyaka Mahallesi 304 sokak no: 12’de yaşam mücadelesi veren Özkan Ailesi, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor. İlaçlarını kullandığı takdirde sara krizlerinin azaldığını belirten Özkan, hasta olduğu için girdiği her işten çıkarıldığını belirtiyor.

“İLAÇLARIMI ALMAK İSTİYORUM”

İlaç ihtiyacının giderilmesi için yetkililere seslenen Özkan, “Sara krizi geçirmemem için düzenli olarak ilaçlarımı kullanmama lazım. Ama raporum olmadığı için ilaçlarımı alamıyorum. Bu konuda yetkililerin bize yardım etmelerini istiyorum” dedi. (Necdet Çakır)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete