GÜNDEM

NAKLİYECİLER EYLEME HAZIRLANIYOR!

NAKLİYECİLER EYLEME HAZIRLANIYOR!

NAKLİYECİLER EYLEME HAZIRLANIYOR!
28-08-2014 20:33
Google News

Son 1 aydır Batman Tüpraş Rafineri, asfalt üremini durdu. Batmanlı asfalt nakliyeciler, üretimin devam ettiği Kırıkkale Tüpraş Rafinerisi’ne yönlendirildi. Batman Tüpraş Rafinerisi’nde üretimin durmasına tepki gösteren nakliyeciler, Pazartesi günü Tüpraş Müdürlüğü önünde eylem yapmaya hazırlanıyor.

ZOR DURUMDAYIZ

Asfalt nakliyesini yapan Batmanlı müteahhitler, yıllardır bölgenin asfalt ihtiyacının Tüpraş Rafinerisi’nden karşılandığını belirterek “Batman Tüpraş Rafineri, üretimi durdurdu. Biz nakliyecileri Kırıkkale rafinerisine yönlendiriyorlar. Bu karara bir anlam vermiyoruz. Bu bölgenin asfalt ihtiyacını yıllardır Batman Rafinerisi karşılıyor. Düşünün Hakkâri’ye asfalt taşıyan bir aracın en fazla iki gün içinde Hakkâri’de olması gerekir. Yoksa bu asfalt o tankerde donacak. Kırıkkale ve Hakkâri arasında asfaltın iki günde yetişmesi imkânsız. Biz masraftan ziyade aldığımız malı kullanamamaktan yakınıyoruz. Nakliyeciler olarak zor durumdayız, Pazartesi günü eylem yapacağız” açıklamasını yaptı.

BU, KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL

BATSO Başkanı Abdulkadir Demirde konuyla ilgili olarak “Binlerce tankerci esnafımız var. Tüpraş Rafineri özellikle asfalta yönelik üretim yapan bir rafineridir. Çıkardığı mal da çok kalitelidir. Kendi gerekçelerine göre Kırıkkale rafinerinde mal çok fazla, stoklar dolu o yüzden buradaki üretimi durdurup,  Batman’daki kamyoncuyu oraya yönlendiriyorlar. Bu, sağlıklı bir açıklama değildir. Kırıkkale, ürettiği asfaltı satamıyorsa Kırıkkale üretmesin, Batman üretsin asfaltı. İşsizlik oranında birinci sıradayız. Ekonomimiz, Irak ve Suriye’de yaşanan hadiselerden dolayı zaten sıkıntılı. Elimizde kala kala bir Batman Rafineri kaldı. Binlerce insan buradan ekmek yiyor. Bu da kapanırsa Batman’da ciddi bir ekonomik sıkıntı yaşanacaktır. Batman basını, sivil toplum kuruluşları, bu kentin ileri gelenleri kısacası herkes bu soruna el atmalıdır” dedi.

EYLEM KAÇINILMAZ OLACAKTIR

Sorun çözülmediği takdirde eylemin kaçınılmaz olacağını açıklayan Şoförler Odası Başkanı Reşit Yaşar “Hepimizin bildiği gibi geçmiş senelerde Batman Tüpraş Rafinerisi hiçbir zaman üretimi durdurmuyordu. Batman Rafineri’sinin üretim kapasitesi günlük 2 bin tondur. Son 1 aydır Batman Rafinerisi üretim yapmıyor. Bundan dolayı nakliyeci arkadaşlar cevre illere katı mal dediğimiz asfalt ürününü taşıyorlar. Asfalt, çabuk soğuyan ve donan bir malzemedir. Bu nedenle Tüpraş tarafından stoklanan malın bittiği söyleniyor. Bundan sonra alınacak asfalt Kırıkkale’den alınacak diye bir teklif veriliyor. İlgili yerlerle görüşmeler yapıyoruz. Temennimiz Batman Rafinerisinin tekrar üretime devam etmesini, günlük 2 bin ton mal üretmesidir. Aksi halde esnaf çok zor durumla karşılaşacak ve bir eylem kaçınılmaz olacaktır” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete