GÜNDEM

NAKLİYECİLER, TÜPRAŞ’I PROTESTO ETTİ

NAKLİYECİLER, TÜPRAŞ’I PROTESTO ETTİ

NAKLİYECİLER, TÜPRAŞ’I PROTESTO ETTİ
01-09-2014 19:51
Google News

Batman’da asfalt üretiminin durdurulması ve tankerci esnafının TÜPRAŞ Kırıkkale rafinerine yönlendirilmesine tepki gösteren tanker şoförleri, TÜPRAŞ dolum tesisleri kapısında araçlarıyla uzun kuyruklar oluşturarak eylem yaptı.

Eyleme, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı A. Kadir Demir ve Soförler odası başkanı Reşit yaşar’da destek verdi. 2 saat süren eylemin ardından konuşan Demir, Batman’ın yüzde 24’lük oranla işsizlikte Türkiye birincisi olduğunu, TÜPRAŞ’ın ise Batman’ın bel kemiği olduğunu söyledi. TÜPRAŞ’ın ekonomik anlamda Batman’ı besleyen bir müessese olduğunu belirten Demir “TÜPRAŞ’ın günlük üretimi 2 bin ton. Fakat Cuma günü üretim durduruldu, stoklar tüketildi. Bundan sonra Batman firmaları ve kamyoncu esnafının Kırıkkale rafinerisinden mal yüklemeleri talebinde bulunulmuştur. Bu, Batman ekonomisine ciddi zarar verir” dedi.

‘İKİ VATANDAŞTAN BİRİ İŞSİZ’

Batman’da işsizlik oranın yüksek olduğunu ve Afgan, Irak ve Suriye’den Batman’a yoğun göç yaşandığını hatırlatan Demir “Batman’da yürüyen iki vatandaştan biri işsizdir. Batman ihracatının çoğu Arap ülkelerine yapılıyordu. Suriye ve Irak’taki savaşlardan dolayı yüzde 40 oranında düştü. TÜPRAŞ’ın kapatılması ile beraber Batman ekonomisi ciddi bir darbe almıştır. Bu konuda sesimizin duyulması ve yetkililerin duyarlılık göstermesini istiyoruz” şeklinde konuştu. Tanker şoförleri, soruna çözüm bulunmadığı takdirde eylemlerin devam edeceğini açıkladı.

TÜPRAŞ CEVAP VERMİŞTİ

Nakliyecilerin tepkileri üzerine geçtiğimiz gün basın açıklaması yapan Tüpraş Genel Müdürlüğü, 1 yıl önce yapılan anlaşmalar doğrultusunda hareket edildiğini açıklayarak “Tüpraş, uluslararası piyasalardan ham petrol ithal ederek, ülkemizin akaryakıt ile ulusal güvenliğine yönelik ürün ihtiyacını kesintisiz karşılamak üzere rafinerilerinde üretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Rafinerilerimizde üretim, müşteri taleplerinin bir yıl önceden belirlenmesi ile yapılan anlaşmalar doğrultusunda planlanarak gerçekleştirilmektedir” ifadelerini kullanmıştı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
9 Mayıs 2024 e-gazete