SİYASET

Nasıroğlu, gazetecilerle dertleşti;

“Beni yaralayan konular var”

Nasıroğlu, gazetecilerle dertleşti;
03-05-2023 16:40
03-05-2023 15:13
Google News

AK Parti Batman Milletvekili Adayları Ferhat Nasıroğlu, Muhsine Bozkurt, Fırat Tunç ve İl  Başkanı Akif Gür, gazetecilerle bir araya geldi.

 “EN BÜYÜK HAYALİM 3 OSB KURMAK”

Toplantıda konuşan Nasıroğlu “Benin en büyük vaatlerimden biri üç tane OSB kurmak. 40 bin kişiye istihdam sağlayacağız. Benim en çok zoruma giden ve üzen şey Organize Sanayi Bölgesi'ne gittiğimde oradaki iş insanlarının bana hitaben yatırım yapmak istiyoruz ama yer yok demesidir. Yatırım yapmak isteyip de yer bulamayan iş insanlarının bu söylemi beni çok yaralıyor ve üzüyor. Bir iş insanına yer bulamıyorsak bu bizim büyük bir eksiğimizdir. Biz yatırımcıya kırmızı halı sereceğiz ve onların sorunlarını çözeceğiz. Yeter ki yatırım yapsınlar” dedi. 

"PETROKİMYA ALANINDA BATMAN'A BİR TESİS KURMAMIZ LAZIM"

Sanayinin kalbinin petrokimya sektöründe attığını ifade eden Nasıroğlu "Bizim bu süreci iyi değerlendirmemiz lazım ve iş insanları olarak bir araya gelip petrokimya alanında Batman'da bir tesis kurmamız gerekiyor. Bu son derece katma değeri yüksek ve kıymetli bir alandır. İkinci bir husus da teknolojidir. Bizim Batman'a istihdamın yanı sıra katma değeri yüksek başka alanlar da bulmamız lazım. Bu da teknolojidir. Biz teknolojiyi gençlerimizle beraber yeni bir alan olarak belirledik ve ilk adımı da attık. Eski devlet hastanesini yıktık ve buraya Necat Nasıroğlu Vakfı olarak bilim merkezi kuruyoruz. Batman Üniversitesi'nde Teknokent projesini devreye koyduk. En büyük hayallerimden biri de bilgisayar ya da telefonun tuşuna basan bir gençlikten ziyade o programları ve aplikasyonları yapabilen bir gençlik. Bu son derece önemli. En büyük sermaye de insan beynidir. Kimsenin hayal edemediğini hayal eden bir gençlik” ifadelerini kullandı. (Yasin Emrak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete