GÜNDEM

“NATO YEŞİL ALANI KORUNSUN”

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, yeşil alan olarak bilinen NATO bölgesinde inşa edilecek olan askerlik şubesi için bölgedeki yeşil alanın zarar görebileceği ihtimaline karşı basın açıklaması yaptı.

“NATO YEŞİL ALANI KORUNSUN”
27-06-2021 13:14
BATMAN
Google News

 

Dernek Başkanı Hasan Argünağa “Dernek olarak, Gültepe’de bulunan daha önce NATO’ya ait olan yüzlerce dönümlük alanda, kentimize oksijen salması için çok sayıda okullarla ağaçlandırma çalışmalarına katılarak yüzlerce fidan dikmiştik. Bu alanın bir kısmının imara ve yapılaşmaya açılması bizi üzdü. Batman Eğitim Araştırma Hastanesi’ne yakın alanda bazı okulların temellerinin atıldığını gözlemledik, yeni bir askerlik şubesi inşaatına başlanacağını öğrendik. İlimizin hava kirliliğine karşı yeşil dokuyu artırmamız gerekirken, 10 dönümü aşkın alanın betonlaştırılmasına üzüldük. Bu alan, Eğitim Araştırma Hastanesi hasta ve refakatçileri ile Gültepe Sakinlerine park olarak hizmete açılabilirdi. Olan oldu, 10 dönümlük yeşil alan önemsediğimiz eğitim yuvaları için kullanıldı. Kentimizin en güzel ve yüksek yerinde bulunan ve binlerce ağaçtan oluşan ormanın bulunduğu NATO alanı için yeşil alan güvencesi istiyoruz. Bu alanın imara açılmaması, hiçbir kamu ile özel dernek, vakıf vb gibi kuruluşlara verilmemesi, devredilmemesi için il yöneticilerimizi duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Batmanlı
Batmanlı 3 yıl önce
Batman ın acilen yeni yeşil alanlara ihtiyacı var iken, var olan yeşil alanların imara açılması çok yanlış. O alan park olarak hizmete açılmalı
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
1 Mayıs 2024 e-gazete