ROPÖRTAJ

NECAT NASIROĞLU ÖZEL YAYINIMIZ, BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Batman’ın merhum iş insanı Necat Nasıroğlu’nu andığımız online canlı yayın programımız, büyük ilgiyle izlendi. 20 bin erişime ulaşan yayınımız, 120 topluluk sayfasında paylaşıldı.

NECAT NASIROĞLU ÖZEL YAYINIMIZ, BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
14-01-2021 20:11
Google News

 

PROGRAM, FACEBOOK VE YOTUBE’DE CANLI OLARAK YAYINLANDI
Batman’ın merhum iş insanı Necat Nasıroğlu’nun hayatı, Batman Sonsöz Gazetesi’nin online canlı yayın programlarında anlatıldı. Perşembe Akşamı saat 20.00’de başlayan canlı yayın programında Batman’ın eğitim, spor ve iş hayatına önemli katkıları olan merhum iş insanı Necat Nasıroğlu’nun hayatından kesitler anlatıldı. Batman Sonsöz Gazetesi’nin youtube ve facebook hesabı (@batmansonsozgazetesi) üzerinden canlı olarak yayınlanan programı, Baş Yazarımız Recep Kavuş ve Yazı İşleri Müdürümüz Hatice Türkan hazırlayıp sundu.

KIZI HATİCE NASIROĞLU DA YAYINIMIZA KATILDI
Programa Necat Nasıroğlu’nun kızı aynı zamanda Necat Nasıroğlu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Nasıroğlu da canlı yayın konuğu olarak katıldı. 

DUYGUSAL BİR PROGRAM
Yayında merhum babasını anlatan Hatice Nasıroğlu “Benim için çok duygusal bir program oluyor şu anda. Bize çok güzel bir çocukluk yaşattı. Hep arkamızdaydı. Her konuda destekledi. O dönemde kızlarının eğitimi için hep teşvik edici oldu. Bizi üniversite hayatında destekledi. İş hayatında destekledi. Çalışmalarımızı teşvik etti” dedi.

PAYLAŞMAYI SEVEN BİR İNSANDI
Babasının, paylaşmayı seven bir insan olduğunu hatırlatan Hatice Nasıroğlu “Bir insan kendini bir yerlere ulaştırmaya çalışıyorsa bir sorun vardır ama etrafındakileri bir yerlere ulaştırmaya çalışıyorsa o kişi hakikaten iyi bir insan, iyi bir yöneticidir. Babam da öyleydi. Çalışkandı. Sürekli üretim halindeydi. İnsanlara güven veriyordu. O yüzden herkes onunla çalışmak isterdi. Mütevazıydi. Paylaşmayı seven bir insandı. Yaşam felsefesi haline gelmişti paylaşmak. Hep birilerine yardım etmeye çalışıyordu. Cömertti. Temiz niyetliydi. Hep başkalarına faydalı olabilecek şeyleri yapma peşindeydi. Hayatındaki o bereketi saygıyı, sevgiyi hep bu fayda esaslı düşüncesinden dolayı çektiğini söyleyebilirim” dedi.

“KAHRAMANIM, EŞİM AZİZE HANIM”
15 Kasım 2015 tarihinde gazetemizin Cumartesi Buluşmalarına katılan merhum iş insanı Necat Nasıroğlu’nun 40 soru–41 cevapta kahramanınız kim sorusuna “Eşim Azize Hanım” yanıtını vermesini hatırlatan Hatice Nasıroğlu “Severek evlenmişti. Çocukluğumuzun o kadar mutlu geçmesinin sebebi belki de o ailedeki huzurdu. O saygı sevgi hep vardı ailemizde” dedi.

NASIROĞLU VAKFI, 2007’DEN BERİ…
Babasının adını taşıyan Necat Nasıroğlu Vakfı’nın çalışmaları hakkında bilgi veren Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Nasıroğlu “2007 yılında, Necat Nasıroğlu ismini ve yapılan yardımları kurumsallaştırmak adına vakfı kurduk. O güne kadar zaten yardımlarımız devam ediyordu. Vakıftan önce sonra çok yardımları olmuştu. Babamın, kendi adına yaptırdığı Necat Nasıroğlu İlkokulu vardı. Fernas Ortaokulu vardı. Yapılan anaokulları, sağlık ocakları, taziye evleri vardı. Batman Üniversitesi’nde 17 bin metrekare alanda yapılan Batman Necat Nasıroğlu Mühendislik Mimarlık Fakültesi vardı. Vakfı, bu yardımları kurumsallaştırmak adına kurduk. Vakıf, burs yarımlarını önemsedi. Sosyal, kültürel sportif alanlarda sürekli yardımlar yaptı, yapmaya devam ediyor” dedi.

BABAM, MEMLEKETİNİ ÇOK SEVERDİ
Babası merhum Necat Nasıroğlu’nun, memleketini çok seven bir insan olduğunu hatırlatan Hatice Nasıroğlu “Babam memleketini çok severdi. Türkiye’nin, dünyanın en güzel toprak parçası olduğunu hep dillendirirdi. Bizim de memleketimizi sevmemizi isterdi. Adil olmamızı, söz verdiğimizde sözümüzde durmamızı, insanların iyiliğini istememizi, inançlı olmayı, dürüst olmamızı nasihat ederdi. Okumaya ve eğitime önem vermemizi isterdi. Çalışmayı sürekli tavsiye ediyordu. Mütevazı olmamızı isterdi. Kibirden nefret ederdi” dedi.
Necat Nasıroğlu Vakfı’nın, Esentepe’de yapımını sürdürdüğü Necat Nasıroğlu Külliyesi’ne ilişkin bilgi veren Hatice Nasıroğlu “Babam hayattayken de bir külliye fikrimiz vardı. Maalesef başlangıcında olamadı. Necat Nasıroğlu Vakfı olarak sözleşmesini yaptık. Necat Nasıroğlu Külliyesi, cami, kültür merkezi, kütüphane, bilim merkezi, taziye evi, Kur Kursundan oluşacak. Bahçesi yeşil alan olarak, millet bahçesi olarak düzenlenecek. Yeşil alan, 150 bin metrekare olacak. Cami, açık ve kapalı namaz alanları, toplamda 8 bin kişinin ibadet edebileceği bir alan olacak. Cenaze namazları için avluda bir alanı olacak. Kapasitesi bin kişi. Kubbesi, yerden 40 metre yüksekliğinde, minare 56 metre yüksekliğinde, 4 minareden oluşacak. Şehrin sülietini bozmayacak. Uyumlu şekilde yapıldı. Kültür merkezi yapılacak. Batman’ın böyle bir şeye ihtiyacı var. Mevcut kültür merkezi, bu ihtiyacı karşılayamıyor. Konferans, söyleşi, konser, tiyatro gibi çok amaçlı etkinliklerde kullanılabilecek bir kültür merkezi olacak. Ses sistemi, ışık sistemiyle profesyonel bir hizmet verecek. Bin kişi kapasiteli olacak. Kütüphanemiz olacak. Çalışma ve araştırma alanları, kitaplıklar, eğitim gruplarına açık olacak. İlkokul, ortaokul, lise grupları olacak. Gençlik merkezleri olacak. 340 kişi kapasiteli olacak. Taziye evimiz var. Kadın ve erkek, haremlik, selamlık şeklinde olacak. Erkek tarafı 700 kişi, kadın tarafın 400 kişi olacak. Aynı zamanda aş evi olarak da kullanılabilecek. Modern bir mutfak ve ekipmanları olacak. Müftülüğün hizmetine sunulacak bir nikâh salonu olacak. Bilim merkezi olacak. Külliye denilince sadece ibadet, taziye için değil, insanların aileleriyle birlikte bütün günlerini geçirebileceği bir alandan bahsediyoruz. Belki dışarıdan bile insanlar burayı görmek isteyecek. Bilim merkezi olacak. Atölyeler. Seramik atölyeleri, gümüş ve telkari atölyeleri, aşçılık atölyeleri olabilecek alanlar olacak. Hem eğitime hem üretime ve satışa uygun yerler olacak. Uzak simülasyonu olacak. Şimdiki tüm teknolojik aygıtları kullanabileceğiniz, 5 boyutlu sinema, şehir izleme ekranları, gözlük takarak Batman’ın sokaklarında canlı canlı yürütebileceğiniz, eski Hasankeyf’te, Malabadi köprüsünde gezinti yapabileceğiniz bir yapıda olacak. simülasyon ile bu sağlanacak. 3 boyutlu gözlük takarak hac farizası yapılabilecek. Bu şekilde hacca hazırlıklı ve tecrübeli gidebilecekler. Millet bahçesi ve millet kıraathanesi olacak. Kafeleri olacak.  Kur’an Kursu 100 kişi kapasiteli olacak. Hem yeni kuran öğrenicilerine hem 4–5 yaş grubuna kreş yapılacak. Barınma, eğitim, yeme ihtiyaçları karşılanabilecek” dedi.

TOPLUMUN FAYDASINA OLACAK PROJELERE AÇIĞIZ
Batman’ın faydasına olacak projeleri desteklemeye devam edeceklerini belirten Hatice Nasıroğlu “Bizim için bu program güzel bir anı olarak kalacak. Vakıf, babamızın adını taşıyor. Bu yüzden onun sorumluluğu da büyük. Yardımlarımızı, çok fazla dillendirmiyoruz. Babam da öyle yapardı. Söylediği bir söz vardı, yağmur olsam, ıslatamam. Yani o kadar çok talep geliyor ki, keşke hepsine yetişebilsek. Keşke herkese yetebilsek. Toplumsal taleplerde vakıf çok aktif olmaya devam edecek. Sadece Batman değil, batman dışında da aynı şekilde bu yardımları sürdüreceğiz. Vakfın, daha güzel işleri olacak Allah izin verirse. Toplumun katkısına olacak, Batman’a katkı sağlayacak projeler olduğu sürece katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

BELGESELLER İZLETİLDİ
merhum iş insanı Necat Nasıroğlu için online yayınladığımız anma programında, slayt ve belgeseller yayınlandı. Programda, İş İnsanı Ferhat Nasıroğlu, Gazeteci Nizamettin İzgi, Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argünağa, İş İnsanı Mustafa Balaban, Türkiye Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, Sanatçı Selim Toprak, Helbestvan Şehmus Kaya, Doktor Ahmet Yıldız’ın video kayıtları ile sokak röportajı da izletildi. 

YAYINI TEKRAR İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

YAYINI TEKRAR İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete